Talgupäeval valmivad mitmed lipuväljakud ja -mastid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ametlik logo

​6. mail toimval üle-eestilisel talgupäeval on kõik oodatud korrastama oma kodukoha lipuväljakuid ja püstitama lipumaste, et seada Eestimaa läheneva EV 100. sünnipäeva auks lipuehtesse. 

Talguid, kus rajatakse lipuväljakuid ning korrastatakse või püstitatakse lipumaste peetakse Eesti erinevais paigus omajagu.

EV 100. sünnipäevaks korrastatakse oma kodukohti 6. mail üle Eesti. Tapa lähedal Moel koristatakse külaplatsi ja tehakse katus puhkamiskohale. Ühtlasi puhastatakse ja värvitakse lipumastid. Ka näites Simuna päästekomandos ja selle ümbruses toimuvate koristustalgute käigus värvitakse lipumast. Lipuväljakuid rajatakse talgu korras mitmes talus maakonna eri paikades. 

Ka kaitseliitlased korrastavad talgupäeval läheneva EV100 ja Kaitseliidu 100. juubeli puhul lipuväljakuid. Tänaseks on kõik malevad oma võimalused välja selgitanud. Näiteks Võrumaal lähevad inimesed korrastama lausa viit lipuplatsi. Järva malev teeb ilusaks lipupaigad admiral Pitka sünnipaigas ja Nurmsi lennuväljal. Küberkaitse üksus aga läheb tööle Alansi memoriaalile.

Kaitseliit kinnitab igale kordatehtud mastile ka mälestusplaadi.

Ridakülas rajatakse Vanamõisa parki sada meetrit lillepeenart

Kadrina vallas Tapa–Loobu maantee ääres korrastatakse 1,1 hektari suurust Vanamõisa parki, rajatakse sinna teerada ning luuakse sajameetrine lillepeenar, mis on ajalooliselt pargis olnud. Talgujuht Ene Milvaste kõneles, et kunagi kasvasid pargis floksid ning peenar oligi umbes sada meetrit pikk. Just nii pika peenra rajamine sobib hästi ka Eesti vabariigi juubeliaastaga. Floksid, mis peenrale kasvama pannakse, on saadud vanadest taluaedadest.

Talgupäeva kommunikatsioonijuhi Erkki Peetsalu sõnul jagati kogukondade innustamiseks 2000 talgute stardipaketti, kus üks EV100 sümboolikaga 2-meetrine mastivimpel, mis korrastatud lipuväljakutel ja valminud mastidel võib lehvida terve juubeliaasta.

Artikkel refereeritud väljaannetest Virumaa Teataja ja Järva Teataja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles