EV100 raamatusari otsib kirjastajat

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeli raames ilmuv raamatusari
Juubeli raames ilmuv raamatusari Foto: ev100.ee

Riigikantselei kuulutas reedel välja uue hanke, et leida kirjastaja Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul ilmuva raamatusarja avaldamiseks. 

«Raamatusarja eelmine hange oli kirjastajatele paras pähkel,» ütles EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho. «Uues hankes on näiteks kirjastajal võimalus raamatusarja ilmumisperioodi pikendada kuni 2019. aasta lõpuni, leevendatud on nõudeid raamatutele ning pole kohustust välja anda e-raamatuid,» loetles Kiho. 
 
Uus hange annab võimaluse osalemiseks laiemale ringile pakkujatele. Kõige olulisema muudatusena tõi Kiho välja, et EV100 korraldab koostöös partnerite ja erasektoriga igast raamatust 440 eksemplari ostmise, mis antakse riigi 100. sünnipäeva puhul kingitusena Eesti rahvaraamatukogudele. 
 
Kõik EV100 raamatusarja raamatud annavad ülevaate ühe valdkonna arengust Eestis viimase saja aasta jooksul. Teemade valdkond on lai, hõlmates ülevaateraamatuid Eesti meditsiinist, haridusest, ajakirjandusest kuni moe ja rokini välja. Eelkokkulepped on sõlmitud 44 raamatu kirjutamiseks. Raamatute autorid on oma ala eksperdid, kes tunnevad valdkonda süvitsi. Näiteks sarja avaraamatu Eesti riigi 100 aastast kirjutavad Mart Laar ja Toomas Hiio, poliitikast teeb ülevaate Rein Taagepera ning Eesti kunsti 100 aastat võtab kokku Sirje Helme. 
 
Hanke tingimustega saab tutvuda e-riigihangete keskkonnas. EV100 annab hanke võitjale tasuta üle nii käsikirjad kui ka kujunduskonkursi võidutöö.
Pakkumuste esitamise tähtaeg on 15. juuni kell 11.00.
 
2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Tulemas on Eesti rahva ja riigi senise ajaloo kõige ümmargusem ja suursugusem tähtpäev. Sünnipäeva tähistatakse 2017. aasta aprillist 2020. aasta veebruarini.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles