Piltuudis: selline on Eesti juubeliaasta erimark ja -ümbrik (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeli puhul sai Eesti erimargi ja -ümbriku
Juubeli puhul sai Eesti erimargi ja -ümbriku Foto: Raigo Pajula / EV100

Neljapäeval, 1. juunil esitleti Riigikantseleis EV100 postmarki  «Sada aastat Eesti Vabariiki!». Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud margi nominaalväärtus on 1 euro ja 50 senti. Mark sobiks kaartide ja paberkirjade saatmiseks kõikjale üle maailma. Ühtekokku trükitakse  600 000 erimarki.

EV100 erimargi ja esimese päeva ümbriku autor on kunstnik Indrek Ilves. Inspiratsiooni ammutas Ilves nii Eesti trikoloorist, meie kaunist loodusest kui ka EV100 visuaalsest identiteedist.

Foto: Raigo Pajula / EV100

Postmargil kasutatud loodusfoto autor on Arne Ader. Fotol on kasutatud EV100 piltidele iseloomulikku kahenkoodist mustrikihti*, mis on tõlkes Eesti eepose Kalevipoja sissejuhatuse esimesed 100 värssi. 

Riigisekretär Heiki Loot ja Omniva juhatuse liige Kaja Sepp / Raigo Pajula EV100
Riigisekretär Heiki Loot ja Omniva juhatuse liige Kaja Sepp / Raigo Pajula EV100 Foto: Raigo Pajula

Omniva juhtkonna liige Kaja Sepa sõnul ei jää praegune erimark ainsaks, mis Eesti Vabariigi sajanda juubeli puhul välja antakse. «Tulekul on näiteks kolm nimelist marki Eesti riigipeadele ning muidugi erimark, mis antakse välja 24. veebruari ehk päeval, mil Eesti Vabariik saab ametlikult 100-aastaseks.» 

__________

* Vastavalt EV100 sümboolika stiiliraamatule tuleb kõik logoga kasutatavad  pildid töödelda kindlaks määratud võttestiku abil s.t. värvigammat on töödeldud ning on lisatud kahendkoodist koosnev mustrikiht. Selle meetodi tulemusena tekib tajutav visuaalne isikupära, mis seob eripalgelise pildimaterjali ühtseks tervikuks

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles