8 sünnipäevasündmust ehk vihjeid alanud nädalaks

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rain Kooli

Eesti Vabariigi juubeliprogramm kogub tuure ja pakub ka alanud nädalal vähemalt kaheksa sihtpunkti, kus peomeeleolust osa saada. 

Esmaspäev, 24.juuli 

  • Pop-up merekool «Meresõber» jätkab koolituste sarja Eisma sadamas Lääne-Virumaal. Mida täpsemalt see lastele ja noortele suunatud viiepäevane laager endast kujutab loe siit. «Meresõber» on Eesti Jahtklubide Liidu kingitus Eesti Vabariik 100 puhul.   
  • Sompa kutluurimaja eest algab kuni 6. augustini toimuv Kraami tasuta asjade poe suvetuur «Wall of kindness». Ettevõtmine on osa KKEKi ja EV100 kunstiprogrammist «Rändajad ja kohanejad – kogukondade lood üle Eesti» ja inspiratsiooni saadi Iraanis toimunud aktsioonist, kus linnaruumi jäeti riideid ja esemeid neile, kellel asju rohkem vaja võib olla. Kus ja millal head saab teha, vaata siit

Kolmapäev, 26. juuli 

  • Jätkub Eesti EL Nõukogu eesistumise perioodi ja meie riigi sajandat sünnipäeva tähistavasse välisprogrammi kuuluv lõunakontsertide sari. Seekorne esinemiskoht on Balti jaama turg ning publiku ette astub  kammerkoor Collegium Musicale. Kontsert algab kell 12 ja kõigile tasuta. Lähemalt saad lugeda siit.

Neljapäev, 27. juuli 

  • Lihulasse jõuab EV100 programmi suurim lastesündmuste sari ehk elamustuur «Laste Vabariik». Elamustuuri igas peatuspaigas saab näha lasteetendust, avastada Eestit omanäolisel labürint-mängualal ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust töötubadest. Kokku teeb elamustuur Eestis 53 peatust. 

Reede, 28. juuli 

  • Võrus toimub suur Võru Lastefestival. Kogupereüritus on inspireeritud Võru laste unistustest ja festivalil leiab teadusalast miniloomaaiani. 30. juulini toimuv suvepidu on Võru linna kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. 
  • Hiiumaal, Kärdla kultuurikeskuses algab kell 19 algab XII kammermuusika festival «Homecoming Hiiumaa». EV100 kultuuriprogrammi kuuluval festivalil esinevad muusikud 12 erinevast riigist. Lähemalt saad lugeda siit . 
  • Vabaduse maagiline ilu kutsub vestlusringi ja näitust vaatama. EV100 kunstiprogrammi kuuluva sündmustesarja eesmärgist ja sünniloost saab lähemalt lugeda Pire Sova ja Pille Õnnepalu intervjuust.

Laupäev, 29.juuli 

  • Elamustuur «Laste Vabariik» jõuab Haapsallu. Näha lasteetendust Kõige erilisem kingitus, avastada Eestit omanäolisel labürint-mängualal ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust töötubadest. Kokku teeb elamustuur Eestis 53 peatust. Kuidas elamustuur sündis, loe siit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles