9 vihjet lõppevaks nädalaks

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkpõld ja rukkilill
Rukkpõld ja rukkilill Foto: pixabay.com

Eesti Vabariigi juubeliprogramm kogub tuure ja pakub ka lõppeval nädalal veel vähemalt üheksa sihtpunkti, kus peomeeleolust osa saada. 

Neljapäev, 3. august 

Kell 19 algab Järvamaal V Eivere Klaverifestival, kus lisaks Eesti tippsolistidele esinevad ka pianistid Jaapanist. Festival kestab 6. augustini ja kokku toimub kuus kontserti. Festival on muusikute fondi PLMF kink Eesti Vabariik 100. sünnipäevaks.  Vaata lähemalt  

Reede, 4. august

Elamustuur «Laste Vabariik» on Märjamaal – kolm vahvat tegelusala pakitakse lahti keskpäevaks. Näha saab teatrietendust, seigelda teadmistelabürindis ja meisterdada midagi põnevat. Loe lähemalt siit!

Laupäev, 5. august 

-Kell 19 avatakse Viljandimaal Vana-Võidus toimuval Eesti Külade XII Maapäeval kogu juubeliperioodi kestev programm «EV100 igas külas». See annab igale külale, linnale ja kogukonnale võimaluse valida juubeliperioodist välja üks päev, millal nemad on sünnipäevalapse rollis ja peavad Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Vaata programmi kohta lähemalt. 

-Kuni 6. augustini toimub omapärane suvetuur pealkirjaga “Wall of kindness”. Loe lähemalt kus ja miks selline KKEKi ja EV100 kunstiprogrammi kuuluv ettevõtmine sündinud on.

-Tartumaal Ülenurmel toimub XXIII Eesti raskeveohobuste päev. Päev algab kell 10. Üritusel toimub ringkäik Eesti Põllumajandusmuuseumi teraviljapeenardel, mis osalevad samuti EV100 projektis «100 teraviljapeenart». Samuti tutvustatakse ka EV100 rukkipõldu ja müüakse ka selle raames küpsetatud leibasid, mis on muuseumi kingitused Eesti Vabariigile. 

VEEL SEL NÄDALAL:

-Kevadel maisipõllule külvatud Järvamaa-labürint ootab uudistajaid. Roosna-Alliku valla maadel asuvale põllule kasvavatud seiklusrada on Järva maavalitsuse kingitus Eesti Vabariigile. Lähemalt loe siit

- Pea saja-aastane Eesti võõrustab hetkel ka kohe saja-aastase Soome eluolust kõnelevat näitust. Soome Instituudi ideest sündinud näitus «100 Soome asja» räägib Soomest ja soomlaseks olemisest argiste, uuenduslike ja humoorikate asjade kaudu. Mis sinu meelest on üks ehe Soome asi? Lähemalt loe SIIT. Näitus on Tallinnas Maarjamäe lossi tallihoones avatud veel kuni 20. augustini. 

- Tartu Mänguasjamuuseumis ootab külastajaid mänguasjanäitus "Mäng+Peli=100". Näitusel on välja pandud valik viimase saja aasta jooksul Eestis ja Soomes toodetud märgilistest mänguasjadest. Näitus valmib Eesti ja Soome muuseumide koostöös.

- Sel suvel saanuks eesti kroon 25 aastaseks. Seepärast tähistame krooni sünnipäeva ja Eesti riigi 100. sünnipäeva suure üle-eestilise Kroonituuriga! Üheksas Eesti muuseumis on avatud selleks puhuks spetsiaalsed näitused, nutirakenduse abil ärkavad ellu rahatähed ning lahendada saab põnevaid ülesandeid. Lähme külla neile meestele ja sellele naisele, kelle elutööta poleks Eestit ja iseseisvust. Kõik Kroonituuri läbinud saavad kroonisertifikaadi, milleta Eesti Vabariigi pass jääks jumetuks. Parimaid ootavad auhinnad! Kus täpselt ja millal toimub, vaata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles