Maarjamäe lossipargis pidutsevad kaks saja-aastast riiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Ajaloomuuseum / FB

20. augustil kohtuvad Pirital Ajaloomuuseumi õuel Maarjamäel kaks peagi saja-aastast naabrit, et üheskoos juubelirõõmu jagada. 

SOOME 100

Soome Instituudi ideest sündinud rändnäitus «100 Soome asja» kutsub sel nädala viimast korda vaatama esemeid, mis jutustavad Soome iseseisvuse saja-aastast lugu. Olgu siis läbi argipäeva, huumoriprisma või uuendusmeelsuse kaudu. Esemeid on kokku sada – üks iga iseseisvuse aasta kohta. Näituse viimane külastuspäev Maarjamäe lossi tallihoones on 20. augustil: 

  • Kell 13 – Soome suursaadik Kirsti Narinen juhitud ekskursioon eesti keeles.
  • Kell 14 – Soome suursaadik Kirsti Narinen juhitud ekskursioon vene keeles.

Sissepääs muuseumpiletiga.

EESTI 100

Kuna 20. august on Eesti iseseisvuse taastamise päeva, siis tähistatakse Eesti peatse juubeli puhul ning laste ja noorte kultuuriaasta puhul Maarjamäe lossipargis perepäeva.

Perepäeval on Maarjamäe lossi õuel EV100 elamustuur Laste Vabariik», mis pakub mängulusti ja avastamisrõõmu nii väikestele kui suurtele. Laste Vabariigi» ainulaadsel autolaval etendub Kätlin Vainola näidend «Kõige parem kingitus» ning labürint-mängualal saab Eestit mängulisel moel eri nurkade alt tundma õppida. Laste Vabariigi töötubades innustavad lapsi tegutsema Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Tervishoiu Muuseum, Tallinna Linnamuuseum, Jääaja Keskus jt.

«Laste ja noorte kultuuriaastal soovime Eestile oluliste tähtpäevade tähistamist lastele eriliselt meeldejäävaks teha. «Laste Vabariik» jutustab valdkondi põimides lugusid Eestist ning tutvustab läbi mängu siin tegutsevaid asutusi, kel on just lastele mõeldud harivaid programme,» rääkis laste ja noorte kultuuriaasta projektijuht Marju Kask.

Eesti Ajaloomuusem avab 2018. aastal Maarjamäe lossis mängulise keskkonna, mis kannab samuti nime «Laste Vabariik». Seal saavad lapsed luua oma riigi. Nii on Laste Vabariigi jõudmine Ajaloomuuseumi õuele ka selles mõttes tähenduslik. Koostöö muuseumitega on «Laste Vabariigi» väga tähtis osa nii selle loomisel kui läbiviimisel.

Elamustuuri mänguala ja töötoad on avatud kell 11-st 16-ni.

2017. aasta on laste ja noorte kultuuriaasta, mis väärtustab lapsi ja noori nii looja kui publikuna. Teema-aasta on ellu kutsunud Kultuuriministeerium ja selle läbiviimist koordineerib Eesti Lastekirjanduse Keskus.

VAATA KOGU KAVA 

  • Kell 11 – ringkäik nõukogude monumentide välinäituse alal
  • Kell 12 – elamustuuri lasteetendus «Kõige parem kingitus» (40 min)
  • Kell 13 – Soome suursaadiku Kirsti Narinen juhitud ekskursioon näitusel «100 Soome asja» eesti keeles.
  • Kell 14 – Soome suursaadiku Kirsti Narinen juhitud ekskursioon näitusel «100 Soome asja» vene keeles.

Sissepääs Maarjamäe õuealale ja elamustuuri Laste Vabariik tegelused on kõigile tasuta. Tallihoones avatud ekspositsioonile 100 Soome asja ning suursaadiku juhitud ekskursioonidele pääseb muuseumipiletiga

P.S. Soome juubelinäitust on just siis võimalik veel viimast korda külastada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles