Juhtum nr 13 randus Rohuneeme sadamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii ületas taaraparv ALE Läänemere, parve juhtis kunstnik Karel Koplimets.
Nii ületas taaraparv ALE Läänemere, parve juhtis kunstnik Karel Koplimets. Foto: Foto: Manuel Mägi

EV100 kunstiprogrammi performance pealkirjaga «Juhtum nr 13. Taarast laeva oodates» on edukalt lõppenud. Soome rannikult Porkkalast mereteed alustanud purgiparv ületas Läänemere edukalt ning jõudis lõpuks sihtpunkti Rohuneeme sadamas.

Reisi põhjal valminud videosid ja parve ennast saab alates 25. augustist näha Kumu uuel näitusel «Rändurid. Reisimine ja migratsioon Kesk- ja Ida-Euroopa uues kunstis». Näituse avamisõhtu on 24. augustil. 

Kunstiprojekti autor, ehitaja ja parvesõitja Karel Koplimets on muidugi rahul

«Ilm oli ilus ja Soome lahe ületasime sujuvalt. Alustasime Porkkala poolsaarelt ja lõpetasime Rohuneeme sadamas. Esialgne hirm, et taarast alus «Ale» hakkab lagunema või ei pea suuremate laevade kiilulainetes vastu, osutus põhjendamatuks. Suurimate kahjudena läks logiraamatusse lõhkine näpp ning ärapõlenud nina.»

31 meremiil ehk 57 kilomeetri läbimiseks kulus kaheksa (8) tundi ja kuus (6) minutit. Sõidukiirus oli 3.8 sõlme.

  • Juhtub nr 13 on kunstnik Karel Koplimetsa performance pealkirjaga «Taarast laeva oodates»
  • Taaralaeva nimega ALE näeb edaspidi Kumus, näitusel «Rändurid. Reisimine ja migratsioon Kesk- ja Ida-Euroopa uues kunstis».
  • Videoinstallatsioon samal teemal linastub 24. augustil
  • Performance ja videoinstallatsioon on osa EV100 kunstiprogammist  «Sada kunstimaastikku».
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles