VAATA: EV100 teledraama sai esimese ametliku treileri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader sarjast

Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva puhul 2018. aasta sügisel ETV eetrisse jõudva telesarja «Pank» meeskond on avaldanud esimesed kaadrid, mis lasevad eesootavast pisut aimu saada.

Osaliselt tõestisündinud lool põhineva sarja autoriteks on Eero Epner ja Tarmo Jüristo. Sarja võtted algasid sel suvel. 

Seriaal asetab fookusesse ühe riigi, kahe panga ja terve rea inimeste võidud ning kaotused. Kümne tunni jooksul rullub vaatajate ees lahti draama 1990ndate Eestist: spetsiifilisest ajajärgust, mis jättis kõigisse jälje − kellesse haava, kellesse jumaliku käepuudutuse.

Seriaal jõuab eetrisse 2018. aasta septembris ERR-is.

«Riigis, kus leiba sai talongiga ning restorani pääsemiseks oli vaja šveitserile 25 rubla anda, muutus ühel hetkel kõik. Tänavatele tuli suhkruvatt ja erataksod, valuutapoodidest võis osta sulejopesid ja sukkpükse, igaüks võis erastada korteri või teha oma firma. Mõned tegid oma panga,» seisab telesarja Facebooki lehel oleva treileri kirjelduses.

The Bank - Teaser Trailer from The Bank on Vimeo.

Telesarja produtsendid on Paul Aguraiuja ja Kaspar Kaljas.

Miks just «Pank»?

Eesti Vabariik 100 teledraamasarja konkursi võidutööd iseloomustas ekspertkomisjoni kuulnud Margus Kasterpalu järgmiselt:

«Meisterlikult kirjutatud võidusari tõusis esile meie lähiajaloo kompleksse ja pingestatud kujutamisega. Seal ei piirduta kaugeltki vaid ühe panga sünni ja elukaare kujutamisega, vaid võetakse vaatluse alla tollase ühiskonna teisedki kihid ning seosed nende vahel. Suurte sündmuste ja muutuste keeris puudutab erinevaid inimesi, nii võitjaid kui ka kaotajaid, mitte ainult pankureid ja poliitikuid.»

Kokku esitati ekspertkomisjonile hindamiseks kolm tööd, teised kaks olid:

  • «39/40» – stsenarist Tiit Aleksejev, režissöör Elmo Nüganen, produtsent Kristian Taska;
  • «Arabella» – stsenarist Lauri Lippmaa, produtsent Anneli Ahven
  • «Jaik» – stsenaristid Juhan Raud ja Laura Raud, režissöör Peeter Jalakas, produtsendid Peeter Jalakas ja Ivo Felt.

Arendustaotlusi hindasid ekspertkomisjonis EV100 juhtrühma liige Margus Kasterpalu, ERR-i tollane meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet, Cinamon Holdingi kommertsdirektor Toomas Luhats, filmikriitik Tristan Priimägi ning Eesti Filmi Instituudi esindajad Edith Sepp, Piret Tibbo-Hudgins ja Endel Koplimets.

Konkursi korraldasid Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond koostöös Eesti Filmi Instituudiga. Konkursi rahastajas Riigikantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles