Asutati Eesti-Soome Kultuurifond

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome lipud.
Eesti ja Soome lipud. Foto: Peeter Langovits / Postimees

10. detsembril 2015 alustas tegevust Eesti-Soome Kultuurifond.

Eeltööd fondi asutamiseks on tehtud nii Soome kui Eesti poolt juba mõnda aega. Esimesed koostööpartnerid on põhikapitali osas kokkulepped saavutatud ning fond registreeritakse Soome patendi- ja registriametis lähemal ajal. Fond on loodud kahe maa ja rahva kultuurikoostöö ja keeleoskuse toetamiseks ja edendamiseks. Fond hakkab toetama nii üksikisikute kui organisatsioonide kunsti-, muusika-, keele- jm kultuuri- ja koolitusprojekte, mis kannavad sõnumit kahe väikese riigi rahvaste ühisest kultuuriruumist Euroopale ja kogu maailmale.

Esimesed stipendiumid on plaanis välja anda 2017. ja 2018. aastal.

Fondi asutamise mõte sai alguse 2008 aastal, kui Soome ja Eesti peaministrid pöördusid suursaadik Jaakko Blombergi ja Põhjamaade investeerimispanga juhi Gunnar Okki poole, et kahe riigi kultuurikoostöö uuele tasemele tõstmiseks ettepanekuid saada. Soome-Eesti kultuurifondi asutamise idee sai toetust ka pikka aega edukalt toimivatelt Soome ja teiste põhjamaade vahelistelt  kultuurifondildelt.

Vastasutatud fondi nõukogusse kuuluvad suursaadik Jaakko Blomberg, Kirsi Bongwirnso, Jaagup Kreem, Paavo Hohti, Anu Laitila, Olari Elts, Mart Mikk, Gunnar Okk, Jaakko Ryhänen, Signe Kivi, Mart Meri, Pekka Vapaavuori ja Ilmi Villacis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles