Euroopa suurim robotivõistlus Robotex tuleb taas

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robotex

Robotex on hetkel Euroopa suurim robotivõistlus, kuid Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks soovitakse jõuda sel aastal maailma suurimaks robootikavõistluseks.

Tänavune Robotex toimub 24.-26. novembrini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses Pirital.

Tegemist on tehnoloogiaalase kogupereüritusega, kus on tegevusi nii igas vanuses võistlejale, pealtvaatajale kui ka huvilisele. Kolme päeva jooksul saavad Robotexi külastajad osa robotivõistlusest, tehnoloogianäitusest, konverentsist ja töötubadest. Sel aastal ootab Robotex üle 20 000 külastaja, 2500 osavõtja ning 1300 robotit, kavas on 23 robotivõistlust. Võistlus toimub koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul jagatakse koolidele roboteid, et lapsed üle Eesti saaksid võimaluse tegeleda robotitega ning omi oskusi tulla näitama Robotexile.

«2017. aastal on oodata kõigi aegade suurimat ja võimsamat Robotexi. Kolitakse suurematele pindadele, laiendatakse oluliselt tehnoloogianäitust ning mis kõige olulisem - pannakse suur rõhk rahvusvahelise haarde suurendamisele, et Eesti oleks sünnipäeva pidustuste raames kenasti maailmakaardil kui robootikariik,» kommenteerib Robotexi korraldaja Marti Arak.

Eelregistreerimine võistlustele on juba alanud.

Võistlustest saad lähemalt lugeda ka Robotexi Facebooki lehelt 

Robotexi toetavad Riigikantselei, CDP, Duroc Machine Tool, Tehnopol, Ensto Ensek, Stoneridge, Interflux, Merinvest, Proekspert, Harju Elekter, Oomipood, Flir, Ldiamon, Defendec, Rantelon, Perel, E-Service, ETS Nord, Baltflex, Metaprint, Oshino, Aatel Trade, Baltic Steel, Eesti Elecster ja Robomiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles