Rohelised koolihoovid toovad lapsed õue õppima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks nägemus sellest, milline võiks olla Kohila kooli õu
Üks nägemus sellest, milline võiks olla Kohila kooli õu Foto: ev100.ee

​MTÜ Eesti Rohelised Koolihoovid soovib EV100 juubelipidustusteks pakkuda lastele põnevamaid ja mängulisemaid liikumisvõimalusi nende koolihoovis, luues maastikulise mitmekesisuse, mis kutsuks lapsi rohkem aega õues veetma.

2016 a. kevadel algatatud pilootprojektiga «Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima!» korraldati möödunud sügisel 15 koolis üle Eesti laste ideekorje selle kohta, millisena õpilased oma koolihoovi näha soovivad ja millest nad seal hetkel enim puudust tunnevad.

Koos maastikuarhitektidega luuakse laste ideedele tuginedes igale koolile sobiv lahendus ja 2017 a. kevad-suvel on kavas koolidega esimesed ideed ellu viia, kaasates mh. lapsevanemaid ja kohalikku kogukonda. 

Laste ideed ja soovid, mida ideekorjes enim nimetati: kiiged, rippköied ja –redelid ronimiseks, peidukohad nagu labürindid ja onnid, seiklus- ja õpperajad, erinevad lille- ja taimepeenrad, sh. söödavad taimed, varjualused lugemiseks, õppimiseks ja omaette olemiseks, rulatamisvõimalus, taaskasutatavast materjalist tehtud mänguatraktsioonid, tasakaalurajad, lõkkeplatsid, rattalaenutused ja –parklad, päikesekell, veesilmad ja erinevate õuemängude võimalused. Koolidesse soovitakse rohkem rohelust ja värvi ning vähendada sealset asfalt- ja betoonpinda. 

Soovime, et lastega koos loodud õpikeskkond koolihoovides muudaks laste ruumikasutuse ja liikumisvõimalused efektiivsemaks ja põnevamaks, soodustades ühtlasi õpilaste mitmekülgemat arengut.

Projektis osalevad Albu Põhikool, Elva Gümnaasium, Jüri Gümnaasium, Kohila Gümnaasium, Käina Kool, Kärla Põhikool, Käru Põhikool, Lustivere Põhikool, Merivälja Kool, Pärnu Rääma Põhikool, Pühajärve Põhikool, Suure-Jaani Kool, Tallinna Saksa Gümnaasium, Tilsi Põhikool ja Vastseliina Gümnaasium.

Projekti toetajateks on EV100, KÜSK ja Bauhof. Pühajärve Kooli toetab eraldi Kalev. 

Vaata lähemalt: www.koolihoovid.ee ja Facebookis «Eesti Rohelised Koolihoovid»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles