Laste jõulufilmi peaosadesse kandideeris ligi 3000 soovijat

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eia jõulud Tondikakul team

Eesti sajandaks sünnipäevaks valmiva koguperefilmi «Eia jõulud Tondikakul» peaosatäitjaks kandideeris ligi 3000 last. Casting'ul osalesid lapsed kõigist Eestimaa nurkadest, Narvast Kihnu saareni. Mõned Eesti lapsed tulid rolliproovidesse koguni piiri tagant, näiteks Helsingist ja Moskvast. Rolliproovid jätkuvad 100 väljavalitud lapsega.

«Meil on tohutult hea meel, et filmi Eia jõulud Tondikakul peaosatäitjaks kandideeris aprillikuus ligi 3000 väga ägedat last. Casting'ul osalesid lapsed kõigist Eestimaa nurkadest, Narvast Kihnu saareni. Mõned Eesti lapsed tulid rolliproovidesse koguni piiri tagant, näiteks Helsingist ja Moskvast. Esmast valikut teha oli ülimalt keeruline, kuid tänaseks oleme välja valinud 50 tüdrukut ja 50 poissi, kelle seast jätkame Eia ja Atsi otsimist,» kommenteeris filmi stsenarist ja režissöör Anu Aun edasisi plaane.

«Eia jõulud Tondikakul» on üks Eesti Vabariik 100 filmikonkursi võitjatest ja fimi peaosadesse otsiti 10-aastasesid Eiat ja Atsi.

«Meil on väga hea meel, et huvi oli nii tohutu. Casting'ul osalesid lapsed kõigist Eestimaa nurkadest, Narvast Kihnu saareni. Mõned Eesti lapsed tulid rolliproovidesse koguni piiri tagant, näiteks Helsingist ja Moskvast. Esmast valikut teha oli ülimalt keeruline, kuid tänaseks oleme välja valinud 50 tüdrukut ja 50 poissi, kelle seast jätkame Eia ja Atsi otsimist,» ütles Aun.

Foto: Eia jõulud Tondikakul team

Osatäitjate valiku esimene voor kestis 8.–30. aprillini ning selle aja sees katsetasid lapsed oma näitlemisoskust Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Võrus, Rakveres, Jõgeval, Paides, Haapsalus ja Kuressaares. Lapsed, kes pääsesid edasi, on kutsutud castingu teise vooru Tallinnas 27. ja 28. mail. Lapspeaosatäitjad valitakse välja sügise alguseks.

Korraldaja Anu Tähemaa sõnul üllatas rolliproove läbiviinud meeskonda, et katsetele tulnud linnalaste kõrval oli nii suur hulk lapsi väikestest küladest ja alevikest. Kohale sõideti lausa terve perega.

«Lisaks oleme justkui harjunud mõttega, et tänapäeva lapsed veedavad vaba aega vaid nutiseadmetes. Kuid mitme tuhande lapsega juttu ajades saime teada, et enamik lapsi eelistab kübermaailmale oma sõprade ja lähedastega õues mängimist, looduse avastamist ning huviringides käimist. Loodame, et saime kõigile castingul osalejatele pakkuda ühe põneva ja uudse kogemuse,» sõnas Tähemaa.

Lastefilm «Eia jõulud Tondikakul» räägib 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

  • Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun,
  • produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing,
  • operaator Heiko Sikka,
  • loodusoperaator Ants Tammik
  • kunstnik Matis Mäesalu.
  • Filmi planeeritav eelarve on ligi 1,1 miljonit eurot.

Lastefilmi võtted algavad tuleva aasta jaanuaris ning see linastub EV100 programmi raames 2018 detsembris. Film valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostööna.

Valikusõela esimesest voorust edasipääsejad avalikustati filmi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles