GALERII: eelviimane võttepäev peatas sadu möödujaid filmivõtteid jälgima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EV100 filmiprogrammi avafilm «Seltsimees laps» on tänaseks oma võtteperioodiga lõpule jõudnud. Nii nägi viimane suurema rahvaga võttpäeva raekoja platsil välja. Film jõuab kinno 2018. aasta märtsis.

MILLEST FILM «Seltsimees laps» RÄÄGIB? 

On aasta 1950 Nõukogude Eestis ning stalinlik terroriaparaat töötab täistuuridel. Kuueaastase Leelo silme all arreteeritakse tema koolidirektorist ema ja saadetakse Siberi vangilaagrisse.

«Kui sa oled hea laps, siis tulen ma varsti tagasi,» on ema viimased sõnad, enne kui ta püssimeeste saatel ära viiakse. Leelo hinge sugeneb hirm, et just tema on ema äraviimises süüdi, sest ta polnud piisavalt hea.

Samal ajal kostavad raadiost helged propagandalaulud, õues marsivad õnnelikud pioneerid, kodu aga piirab NKVD uurija ning Leelo kuuleb pealt täiskasvanute hirme vangilaagritest ja küüditamistest.

Selles kahepalgelises maailmas püüab Leelo ema tagasituleku nimel olla võimalikult tubli, kuid satub üha uutesse sekeldustesse ja aina segasem näib seegi, mida hea laps olemine tegelikult tähendab. 

Foto: Erakogu

Film põhineb Leelo Tungla autobiograafilistel raamatutel «Seltsimees laps» ja «Samet ja saepuru» ning režissööri Moonika Siimetsa sõnul on tegu tragikomöödiaga, kus üks silm naerab ja teine nutab.

Leelo rollis Helena Maria Reisner, tema isa Tambet Tuisk ja ema Eva Koldits.

1,5 miljoni euro suuruse eelarvega filmi produtsent on Riina Sildos, operaator Rein Kotov ja kunstnik Jaagup Roomet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles