Jaan Tõnisson saab sünnitallu mälestusmärgi

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus on juba Jaan Tõnissonist monument ja sügisest peaks mälestuskivi tähistama ka Tõnissoni sünnikohta Viljandi vallas.
Tartus on juba Jaan Tõnissonist monument ja sügisest peaks mälestuskivi tähistama ka Tõnissoni sünnikohta Viljandi vallas. Foto: Margus Ansu

​Paari kuu pärast avatakse Eesti endise riigitegelase, poliitiku, õigusteadlase ning Postimehe väljaandja Jaan Tõnissoni mälestusmonument Mursi talus, kus ta 1868. aastal sündis. Praegu kuulub talu eraisikule. 

Viljandi vallavanema Ene Saare sõnul avatakse mälestusmärk Surva külas Mursi talu sissesõidu juures augusti lõpus või septembri alguses. «Soovime kivi avada ajaloolise konverentsiga «Jaan Tõnisson – eestluse isa»,» lausus Saar.

Maakivist sammas, mis on koos alusega umbes kahe ja poole meetri kõrgune, on vallavanema sõnul sammuke Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise teel. «Nii väärikas riigimees, nagu Tõnisson oli, tema jäädvustamine peaks olema au sees,» leidis Saar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles