Video: Priit Loog: Vargamäe Andres on tööloom, kellel vahel silmaklapid ette lööb (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vargamäe Andres on tööloom, kes armastab oma maad ja tööd, aga vahel võivad talle silmaklapid ette tulla ja ta ei pane tähele enda visiooni ega pikemat eesmärki, mille poole ta rühib. Ja see tõttu kannatavad tema suhted teiste inimeste, iseenda ja oma maaga, arvab «Tõe ja õiguse» filmivõtetel suurteose peakangelast kehastav näitleja Priit Loog.

«Pidin «Tõde ja õigust» lugema keskkoolis kohustusliku kirjandusena, aga see jäi lõpetamata, sest see oli liiga paks ja vastamise aeg tuli enne kätte. Sada lehekülge lõpust jäi mul lugemata. Mälestused tollaset ajast on üldse hõredad: töö, töö töö ja ega muud ei mäletagi. Aga ma olin siis noor ka. Ega ma sellest siis nii aru ei saanuski, nagu ma nüüd üle lugedes olen mõistnud,» rääkis näitleja.

Loog märkis, et ta ei ole kindel, et vastab tõele fakt, et igal eestlasel on oma nägemus ja ootus selle kohta, milline «Tõde ja õigus» välja peaks nägema, milline on Andres, kes oli Krõõt. «Nii on väga huvitav, millise vastujaka saab film pärast linastumist. Aga ma olen filmitegemise jooksul kohanud palju inimesi, kes küsivad üle: ««Tõde ja õigus», jah aga oot, kes need tegelased seal olidki?» See annab aimu sellest, et kõik ei teagi seda lugu ega tegelasi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles