Lustiline nädal teeb lastele pai ja paneb naabrid laulma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvamusfestivali kodulehekülg

Eesti Vabariigi juubeliprogramm kogub tuure ja alanud nädalasse mahub hulgaliselt võimalus, kuidas Eestit haaravast sünnipäevameeleolust osa saada. Kuna nädalalõpp toob põhjanaabrite juubeliaastale pühendatud rahvapeo ka otse Eestisse, meie õuele, siis räägime pisut neistki.

Esmaspäev, 21. August

  • Pop-up merekool «Meresõber" jõuab Viljandisse. Viis päeva kestev merekool noortele annab ülevaate merel käitumise põhitõdedest, saab omandada algteadmised purjetamisest, kajaki ja SUP-lauaga sõitmisest ning lohesurfist. Registreerimine ja lisainfo. «Meresõber» on Eesti Jahtklubide Liidu kingitus Eesti Vabariik 100 puhul.  
  • Göteborgis esietendub Rootsis kaasaegse tantsu ja kunsti keskuses 3:e Våningenis Eesti tantsuteater SA Fine 5. Rahvusvahelisel kaasaegse tantsu festivalil Dance Across Borders esitleb Eesti tantsuteater lavastust «Imeilus». Tantsulooming reflekteerib tänapäevast meeletut maailma. 
  • Kell 19 toimub XIII Tallinna Kammermuusika Festival Estonia kontserdisaalis. Festival kestab 30. augustini ning külastab kuut erinevat Tallinnas asuvat paika. Üritus on Muusikute fond PLMF kingitus Eesti Vabariigi 100. Sünnipäeva tähistamiseks. 

Kolmapäev, 23. august

  • Kell 15.00 Tallinna Keskturu peahoone teisel korrusel toimub Olga Chernyseva ja Jaan Toomiku näitus. Näitusel esitletakse kunstnike töid, mis avavad uue lähenemise nende loomingule, mõistmisele ja töövõtetele.

Neljapäev, 24. august

  • Elamustuur «Laste Vabariik» peatub Vinnis – Laste ja noorte kultuuriaasta sündmustesari toob koju kätte haagisauto koos teatrilava ja etendusega, et tähistab koos lastega Eesti peatset sünnipäeva. Igas peatuspaigas saab omanäolisel labürint-mängualal avastada Eestit ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust töötubades. Kokku peatub elamustuur 53 paigas üle Eesti. Vaata lähemalt.

Reede, 25. august

  • EV100 kunstiprogrammi «Sada kunstimaastikku» raames saab KUMU kunstimuuseumis näha näitust «Rändurid. Reisimine ja migratsioon Kesk- ja Ida-Euroopa uues kunstis». Eksponeeritud on ka äsja Soome rannikult Porkkalast üle Läänemere Rohuneeme sadamas randunud purgiparv «Ale». Parve-performance pealkirjaga «Juhtum nr 13. Taarast laeva oodates» on kunstnik Karel Koplimetsa nägemus Eesti ja Soome seotusest tänases maailmas.

Laupäev, 26. august

  • Saku aleviku kohvikutepäev – Kohalik ja isevalmistatud toit on alati olnud eestlaste seas au sees, seda ka Saku elanike seas. Soovime seda nii oma naabritele, sõpradele kui toredatele külalistele pakkuda.
  • Soome juubeliaasta suurim rahvapidu «ÜHESKOOS ehk sada päeva sajani» toimub just sel nädalavahetusel ja pidutsetakse nii kogu Soome kui ka kaheksas välisriigis. Tallinnas, Soome suursaatkonna õues toimub suur sünnipäevapidu koos lõbusa ühislaulmisega. Eesti Politsei- ja Piirivalveameti orkestri saatel lauldakse ühiselt Eestis ja Soomes populaarseid laule, mille meloodia on tuntud hästi ka teisel pool Läänemerd. ÜHISLAULMINE Toompeal (Kohtu 4) asuva Soome saatkonna õuel algab kell 18.30. Koha peal on saadaval ka laulikud, millest mõlemas keeles sõnad kenasti sees. Lähemalt loe SIIT.

Pühapäev, 27.august

  • Lääne-Virumaale Väike-Maarjasse jõuab Eesti Vabariik 100 programmi suurim lastele mõeldud sündmuste sari «Laste Vabariik»Haagisauto koos lavaga sõidab läbi kõik Eesti maakonnad ja tähistab koos lastega Eesti peatset sünnipäeva. Igas peatuspaigas saab näha lasteetendust, avastada Eestit omanäolisel labürint-mängualal ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust töötubades. Kokku peatub elamustuur 53 paigas üle Eesti. Vaata lähemalt.
  • Aruotsa Õueteateri etendus – Sel aastal toimub Aruotsa 10. Õueteater, mis on kingituseks Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Õueteatri etendus «Suur Peeter ja Väike Peeter» on Eesti ajaloo lugu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles