Inglite linnas tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: estonianworld.com

Ameerika Ühenriikides Los Angeles toimuvad 31. augustist 4. septembrini 33. lääneranniku Eesti päevad, kus sajad osalejad saavad nelja päeva jooksul nautida kodumaa kultuuri ning kohtuda vanade tuttavatega. Ühtlasi on festival suurim Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamine Põhja-Ameerikas

Milline melu ja meeleolu läänerannikul valitseb ja millest suursündmuse eel mõeldakse, vaata lähemalt ERRi uudistesaate «Aktuaalse kaamera» videoklipist:

Lääneranniku Eesti päevade korraldajad loodavad, et iga kahe aasta tagant toimuv üritus kestab ka tulevikus edasi. Selleks on vaja järelkasvu. Samas on keeruline meelitada noori teiste eestlastega tihedamalt läbi käima. «Saan küll aru, et Hollywood tõmbab ja võib-olla ei ole kellelgi huvi eestlastega liituda siin Metsikus Läänes, aga ma ütlen ainult nii palju, et müts maha nende ees, kes meiega liituvad,» rääkis lääneranniku Eesti päevade esimees Uve Sillat.

Los Angelese eestlaste tantsunumber. / Foto: estonianworld.com

«Tänapäeval on lihtsalt see, et globaliseerumine on nii suur ja kõik käivad Eestis võib-olla iga aasta või üle aasta. Selles mõttes osalejate arv ei ole enam 10 000 nagu 80ndatel Torontos oli ESTO-l, isegi lääneranniku päevadel oli 3000-4000. Osalejate arv on vähenenud, aga ma arvan, et kokku hoitakse isegi rohkem kui kunagi varem,» selgitas lääneranniku Eesti päevade abiesimees Renee Meriste.
Tema sõnul on lääneranniku Eesti päevade korraldamise üks eesmärk veenda Eesti ametnikke avama Los Angeleses konsulaati. Seetõttu kutsuti tänavusele üritusele ka peaminister Jüri Ratas. Kohapeal viibib ka EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.

Lääneranniku Eesti päevade logoga esemed / Foto: estonianworld.com

Lääneranniku Eesti päevad pühendunud traditsioonide hoidmisele, nii on festivalikavas traditsiooniliselt  ka koorilaul, rahavatants ning perepiknikud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles