Kamalambast ooperini ehk 6 kultuurset vihjet

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilvede värvid on alanud sügise märksõna.
Pilvede värvid on alanud sügise märksõna. Foto: www.pexels.com

Eesti Vabariigi juubeliprogramm trotsib sügistuuli ning toob ka suve viimastesse päevades sünnipäevahõngu. Siin on selle nädala sündmused, millest osa saades Eesti sünnipäevale mõelda ja iseseisvuse juubelit tähistada

Esmaspäev, 18. september

  • Alates kella 12-st on Pelgulinnas paiknevas Galerii Positiivis (Tallinn, Roo tn 21a) avatud disaineri ja fotokunstniku Ülle Saatmäe isikunäitust «Vaateväli». Ekspositsiooni põhitemaatika on dialoog kahe erineva meediumi, tekstiili ja foto vahel. Näitus kuulub EV100 kunstiprogrammi

Kolmapäev, 20. september 

  • Kell 19 esietendub järjekordne lugu EV100 teatrisarjast «Sajandi lugu». Seekord jõuab etendub Sõltumatu Tantsu Laval (Telliskivi 50b) «Rännakud. Tõotatud maa». Teatrisarjas «Sajandi lugu» osalevad 22 teatrit ning igal kuul saab lavaküpseks spetsiaalselt juubeliprogrammi mõeldud lavastus, mis käsitleb  saja-aastase Eesti üht aastakümmet. «Rännakud. Tõotatud maa» toob lavale 1920.-1930.aastad. Loe lähemalt SIIT.

Reede, 22. september

  • Keskpäeval saab nurgakivi EV100 arhitektuuriprogrammi «Hea avalik ruum» raames uuenev Põlva keskväljak. Põlva on Tõrva järel teine linn, mis alustab keskväljaku ehitustöödega «Hea avalik ruum» programmis, mille eesmärk uuendada Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks 15 Eesti linna ja asula keskosad
  • Kell 19 esietendub rahvusooperis Estonia Rasmus Puuri ooper «Pilvede värvid», mis avab ka EV100 muusikaprogrammi. Noore helilooja esikooper põhineb kirjanik Jaan Kruusvalli 1983. aastal kirjutatud samanimelisel näidendil, mis käsitleb eestlaste põgenemist kodumaalt Teise maailmasõja sündmuste keerises. Vaata, mida on heliloojal endal öelda konkursi korras valminud Eesti algupärandi kohta:

Laupäev, 23. september

  • Kell 14 avatakse Põlvamaal Naha küla koolimaja lähistel mälestuspink koolijuhtidele ja istutatakse mälestuspuu. Sündmus kuulub «EV100 igas külas» koondprogrammi ning lähemalt saab lugedas SIIT.
  • Rakveres (Turu plats 1) algab südapäeval rahvustoitude päev «Kamalammas». Sündmuse eesmärk on jagada ühiseid elamus ning lähendada erinevaid Eestis elavaid rahvusi. Korraldajate sõnul loovad toit ja kultuur üheskoos tugevama sideme tulijate ja olijate vahele ning pakuvad ka toreda võimaluse, et Eesti sünnipäeva tähistada. «Kamalammas» kestab kella kolmeni.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles