Tule vaata juba nüüd näitust, mis esindab Eestit peagi Brüsselis

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

Alates reedest on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi Assauwe tornis võimalik vaadata pop-up näitust «ELUS! Eesti Rahvapillide lugu», mis täismahus eksponeerituna esindab Eesti kultuuri ja pärimust 19. oktoobrist Brüsseli Muusikainstrumentide Muuseumis. Näitus kuulub Eesti Euroopa Liidu eesistumise ning Eesti Vabariigi 100. juubeli välisprogrammi

Näitus «ELUS! Eesti Rahvapillide lugu» heidab pilgu kõige olulisematele eesti rahvapillidele nii retrospektiivses kui ka tänapäevases võtmes. Eksponeeritud pille saab kohapeal ka näppida ja proovida.

Eesti rahvapille on mõjutatud nii kohalik loodus kui ka meie naaberriikide ja Euroopa kultuur. Mõjude tulemusena on sündinud eriline lugu rahvapillidest ja traditsioonist, mis on ELUS.

Pop-up näituse avamisel annavad lühikontserdi Matis Leima (viiul, karmoška, pardipill) ja Tarmo Kivisilla (torupill, kannel, parmupill). Näituse koostamisest ja eksponeerimisest Brüsselis kõneleb projektijuht Risto Lehiste.

Fragment pop-up näitusest
Fragment pop-up näitusest Foto: ev100.ee

Samal päeval – laupäeval, 30. septembril – toimub Tallinnas teatri- ja muusikamuuseumis Kogupere muusikapäev. Kavas on töötoad, kontserdid, orienteerumismäng, giidituurid ja vestlus helilooja Rasmus Puuriga.

Näitus on avatud 30. septembrist kuni 11. oktoobrini Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi Assauwe tornis (Müürivahe 12, Tallinn).

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajal toimub Brüsselis ligi 30 kultuuri ja teadusega seotud üritust. Täpsema programmi leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles