Klaveriloomad otsivad lapsi kõikjalt üle Eesti

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piaxabay

Algas üle-eestiline konkurss kontsert-etendustele «Klaveriloomad. Elu muusikas» 8-14 aastaste nimiosatäitjate leidmiseks. EV100 muusikaprogrammi kuuluv kontsert-etendus toimub 2018. aasta aprillis kümnes Eesti paigas.

Klaveriloomad tähistavad Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva vaatemänguliste kontsert-etendustega «Klaveriloomad. Elu muusikas», millesse kaasatakse igas toimumiskohas  piirkonna 8-14-aastane noor andekas klaverimängija.

«Igas maakonnas valitakse eraldi läbi internetikonkursi välja üks laps, kes kontsert-etenduses endanimelise rolli saab,» selgitas Klaveriloomade looja Katri Rebane vaatemängulise etendus 

Osalema on oodatud kõik muusikahuvilised ning klaverimänguga tuttavad lapsed ja noored. Konkursil osalemiseks tuleb end registreerida, salvestada vabalt valitud või omaloominguline klaveripala ja laadida see Youtube’i.

Kõikide Eesti maakondade lapsed ja noored saavad osaleda konkursil 1. novembrist 4. detsembrini. 

Võitjad kuulutatakse välja 8. detsembril. Konkursi peaauhinna – nimiosarollile uues kontsert-etenduses – kõrvale annab žürii välja ka auhinnad parimatele omaloomingulistele paladele ning ergutuspreemiad

Kontsert-etendus «Klaveriloomad. Elu muusikas» on lugu armastusest kodu ja muusika vastu ning igaühe tähtsusest maailmas. Laval on näitleja Margus Tabor, kunstnik Kerstin Hallik, muusikud Katri Rebane, Mihkel Mälgand, Peeter Rebane ja Kristjan Priks. Erikülalisena teeb kaasa igas linnas konkursi võitnud laps. Muusika autor Katri Rebane, lavastaja Aare Toikka

Kontsert-etendus «Klaveriloomad. Elu muusikas» kuulub Eesti Vabariik 100 muusikaprogrammi. Lähemalt konkursi kohta saab lugeda veebilehelt  www.klaveriloomad.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles