​Juubelitordi konkursi võidutöö saab presidendi vastuvõtu lauale

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Valgas 2016. aastal. Tort.
Vabariigi aastapäeva tähistamine Valgas 2016. aastal. Tort. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

​Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks korraldatava tordikonkursiga otsitakse juubelitorti, mis leiab koha nii Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul kui ka igaühe kodusel peolaual. Tordimeistrid saavad oma retsepte esitada kuni 1. detsembrini.

Isamaaliste tortide konkurss toimub juba kümnendat korda, tänavu on kokandusportaali Nami-Nami ellukutsutud võistlus pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. „Eesti juubel on meie ühine pidu ja sellepärast otsime torti, mis leiaks koha igal pidulaual,“ ütleb Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo. „Ootame loominguliselt lahendatud magusaid torte, mis on eestilikud nii sisult kui ka vormilt,“ täpsustab Petersoo.

Presidendi peakoka Taigo Lepiku sõnul on kõigil tordimeistritel ainulaadne võimalus esitada oma retsept juubelitordi valimise konkursile ja nii osaleda Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisel. „Võidutöö valimisel hindame seda, et tort oleks piisavalt eriline, et seda pakkuda presidendi vastuvõtul, kuid samas piisavalt lihtne kodus valmistamiseks,“ selgitas Lepik. 

EV 100. aastapäeva programmi juht Maarja-Liisa Soe ütleb, et oma retsepti esitamine võistlusele on hea viis teha kingitus Eestile. „Riigi 100. sünnipäev annab võimaluse teha kingitusi, mis toovad rõõmu nii eestlastele kui ka väliskülalistele,“ sõnab Soe.

Võistlusele saadetud tortide seast teeb eelvaliku žürii, kes valib välja kümme kõige perspektiivikamat torti. Eesti Vabariigi juubelitort selgub 31. detsembril ETV otseeetris. 

Tordi kavand ja retsepti ning võimaluse korral ka pilt tuleb hiljemalt 1. detsembriks saata aadressile info@nami-nami.ee märgusõnaga “EV100 sünnipäeva tort”. Žürii teeb oma eelvaliku 10. detsembriks.

Konkurssi korraldavad Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond, Vabariigi Presidendi Kantselei ja kokandusportaal Nami-Nami. Täpsem info konkursil osalemiseks asub aadressil www.nami-nami.ee/uudis/ev100juubelitort

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta www.ev100.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles