Fotod ja video: tantsijad pöörasid Vabaduse väljakul 100 aasta liivakella

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul pööras üle 500 rahvatantsija Tallinnas Vabaduse väljakul toimuva aktsiooni käigus ümber tantsijatest moodustatud 100 aasta liivakella. See oli Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi kingitus Eesti sünnipäevaks.

«16. novembril jääb Eesti riigi sajanda sünnipäevani täpselt sada päeva. Kuna peagi on meie ühine sünnipäev, siis soovime rahvatantsijate poolt kinkida oma lühietendusega Eesti inimestele sünnipäevaootust ja -meeleolu,» ütles Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi juhatuse liiga Kadri Tiis.

Aktsiooni käigus tantsis üle pooletuhande rahvatantsija Vabaduse väljakule 100 aasta liivakella kujutava kontuuri. «Et Eesti riik saab kohe-kohe 100 aasta vanuseks, siis püüame tantsijatest loodud liivakella ümber pöörata ja panna selle meile mõõtma järgmist sadat aastat,» selgitas Tiis.

100 aasta liivakella ümberpööramises osales enam kui 500 rahvatantsijat üle Eesti. Sündmuse koreograaf-lavastaja on Rauno Zubko. Etenduse korraldas Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ning Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta www.ev100.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles