Tordid, marsiviisid ja robotid – jälle uus ports kingitusi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Kas marsiviis on saja aasta jooksul muutunud? Milline tort jõuab 100-aastase riigi sünnipäevalauale? Kuidas näeb soomlane eestlast ja vastupidi? Millise klaverilooma moodi oled sina? Mis on kroonituur ja kuidas see päädib? Seda kõike saad teada ning isegi sündmustest osa, kui loed läbi järgmise postituse!

ESMASPÄEV, 20. november

  • Esmaspäevast neljapäevani toimub Tartu Raudteejaamas ja Tallinna Balti Jaamas Von Krahli teatri ja Tartu Uue Teatri lavastus "BB ilmub öösel". EV100 teatrisarjas "Sajandi lugu" osaleb 22 teatrit ja igal kuul sünnib uus lavastus, mis käsitleb viimase saja aasta üht aastakümmet. "BB ilmub öösel" käsitleb 1940.-1950.aastaid. Vaata ka: www.ev100.ee/et/bb-ilmub-oosel. Teatrisari „Sajandi lugu“ on Eesti Etendusasutuste Liidu ja osalevate teatrite kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Sari lõpeb 2018. aasta septembris Tartus Draamafestivalil kõigi "Sajandi loo" lavastuste etendusmaratoniga. EV100 teatriprogrammist loe lähemalt SIIT.
  • Esmaspäevast kolmapäevani kell 18.30 toimub tantsulavastus „VajadusTest“ (Endla 59). Elava muusikaga tantsulavastus kõneleb inimlikest vajadustest. Üritus on Tantsukunsti Arengu kingitus Eesti Vabariigi 100.sünnipäevaks. Loe lähemalt SIIT.

TEISIPÄEV, 21. november

  • Cairo rahvusvahelisel filmifestivalil näidatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks Eesti mängufilmi "Minu näoga onu". Loe lähemalt SIIT.
  • Kell 19 etendub Helsingi Aleksanterin teatteris Eduard Tubina ballett „Kratt“. Loe lähemalt SIIT.

KOLMAPÄEV, 22. november

  • Galerii Positiivis avatakse näituseprogrammi 5. näitus Triin Kerge "Kui kaugel on lähedus". Artisti näitus uurib geograafilise ja hingelise läheduse teemat piirideta Euroopas, kus paljud inimesed on oma kodudest kaugel tööd tegemas või õppimas. Näitus on osa EV100 kunstiprogrammist. Loe lähemalt SIIT.
  • Kell 20 avatakse fotonäitus "Hingeolu" kohvik Wabaduses. Näitus on kingitus Eesti Vabariigi 100.sünnipäevaks, kus on püütud pildile Eesti looduskaunid kohad koos nende juurde kuuluvate legendidega. Loe lähemalt SIIT

NELJAPÄEV, 23. november

  • Tartu Kaubamaja aatriumis avatakse Soome Instituudi eestvõttel Soome ja Eesti juubelite auks korraldatud fotokonkursi „100 hetke“ parimatest töödest valminud näitus. 2017. aasta suvel toimus fotokonkurss, kus eestlased püüdsid pildile Soomega seotud elamusi ja soomlased omakorda kõike, mida Eesti nende jaoks tähendab. Ühtekokku jagati erineval pool sotsiaalmeedias üle 2000 naabriteteemalise foto. Nii sündis koondnäitus. Loe lähemalt SIIT.
  • Kell 19 annab Rahvusooper Estonia etenduse HelsingisAleksandri teatris (Aleksanterin teatteri). Lavastub Giuseppe Verdi ooper "La traviata". Loe lähemalt SIIT.

REEDE, 24. november

  • Reedest pühapäevani toimub Eesti Näituste messikeskuses Euroopa suurim robootikasündmus Robotex 2017. Toimub üle 20 robotivõistluse, korraldatakse seminarid, näitused ja teaduskonverents. Loe lähemalt SIIT.
  • Belgias, Antwerpeni linnas algab õhtul kell 21 Seto Leelo ja Belgia kammerkoori ühiskontsert, mis on pühendatud helilooja Veljo Tormise loomingule. Loe lähemalt SIIT.

LAUPÄEV, 25. november

  • Kell 13 algab Eesti Panga muuseumis Kroonituuri lõpupidu. Näha saab Eesti Luguteatri lavastust "Lugusid kroonist" ja toimub palju muud põnevat. Loe lähemalt SIIT

KINGITUSTE kõrval käib parasjagu ka mitu põnevat konkurssi: 

Internetikonkurss “Klaveriloomad. Elu muusikas”

  • Lapsed vanuses 8-14 aastat on oodatud salvestama üks enda esitatud nelja minutiline vabalt valitud klaveripala. Konkursi tähtaeg on 4. detsember. Peapreemiaks on Sinu nimeline osa ühes kontsert-etenduses. Loe lähemalt tingimusi ja preemiatest SIIT

Eesti otsib sünnipäevatorti!

  • Nami-Nami koostöös Eesti Vabariik 100 toimkonna ja Presidendi Kantseleiga kuulutab välja tordiretseptide konkursi, mille võidutöö leiaks koha 24. veebruaril nii igaühe kodulaual kui Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul. Ootame tordi kavandit ja retsepti ning võimaluse korral pilti hiljemalt 1. detsembriks. Loe lähemalt tingimusi SIIT

EV100 piduliku marsi konkurss

  • Port Artur Grupp OÜ kuulutas koostöös Eesti heliloojate liiduga (EHL) välja konkursi, leidmaks riigile EV100 puhul uus pidulik marss. Võistlusel on oodatud osalema kõik heliloojad. Partituuri esitamise tähtaeg on 24. november 2017. Loe lähemalt tingimusi ja auhindadest SIIT.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles