Liis Lemsalu teeb filmidebüüdi lastefilmis «Eia jõulud Tondikakul»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Instagram

Tänaseks on kinnitatud osatäitjad, kes astuvad üles esimeses Eesti laste jõulufilmis «Eia jõulud Tondikakul», filmi võtted algavad vähem kui kahe kuu pärast.

«Eia jõulud Tondikakul» on üks Eesti Vabariik 100 filmikonkursi võitjatest, lastefilm linastub 2018. aasta detsembris. Filmi kahe lapsest peaosatäitja otsingud algasid tänavu aprillis ning vältasid ligi pool aastat, 3000 lapse seast osutusid valituks Tallinnast pärit 10-aastane Paula Rits ja 12-aastane Siim Oskar Ots. Lastest kõrvalosatäitjateks valiti 10-aastane Annabrith Heinmaa ja 13-aastane Marvin Inno.

Siim Oskar Ots ja Paula Rits, mängufilmi «Eia jõulud Tondikakul» lastest peaosatäitjad
Siim Oskar Ots ja Paula Rits, mängufilmi «Eia jõulud Tondikakul» lastest peaosatäitjad Foto: Promo

Laste kõrval astuvad filmis üles tuntud näitlejad nagu Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Juhan Ulfsak, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Näitlejadebüüdi teeb lastefilmis Liis Lemsalu, kellel on üks kandvamaid rolle.

Filmi stsenaristi ja režissööri Anu Auna sõnul said filmi nimitegelasele kõige lähedasemad osatäitjad valitud selle järgi, kes Eia osatäitjaga kõige paremini klappis. «Tore oli näha kuidas Paula mõne näitlejaga kohe eriliselt särama läks või tekkis juba esimesel kohtumisel selline loomulik lähedus,» selgitas Aun.

«Samas oli mõni osatäitja mul juba stsenaariumit kirjutades silme ees, näiteks vennad Piusid said sedasi valitud kaksikute rolli. Mõne näitlejaga seob meid ka koostöö varasematest filmidest. Näiteks Jaan Rekkor mängis ka «Polaarpoisis» ja Mirtel Pohlaga oleme varem mitu filmi koos teinud,» ütles režissöör. «Aga oli ka ägedaid üllatajaid. Liis Lemsalu tõi endaga kaasa täpselt selle vajaliku särtsakuse ja soojuse, mida me selles rollis otsisime.»

Lastefilm «Eia jõulud Tondikakul» räägib 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik ja kunstnik Matis Mäesalu. Filmi planeeritav eelarve on ligi 1,1 miljonit eurot.

Lastefilmi võtted algavad tuleva aasta jaanuaris ning see linastub EV100 programmi raames 2018. aasta detsembris. Film valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles