Jagatud rõõm on kahekordne: Eesti juubeldab jätkuvalt ka välismaal

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Installatsioon: KRIS LEMSALU “Star”
Installatsioon: KRIS LEMSALU “Star” Foto: ev100.ee

Kõike seda, mille poolest Eesti rikas ja tuntud on, jagame oma juubeliaastal ka välismaailmaga. Kui palju ja mida sel nädalal EV100 programmi raames piiri taga pakutakse ja mis samal ajal Maarjamaal toimub, sellest on siinkohal põgus ülevaade.

ESMASPÄEV, 11. detsember 

  • Dresdenis ja Berliinis tähistatakse Soome ja Eesti 100. sünnipäeva Mari Kalkuni ja Maija Kauhaneni kontserditega. Lähemalt saab lugeda SIIT
  • Madridis toimuvad kuni 14. detsembrini Eesti filmipäevad “ESTilo nórdico”. Nelja päeva jooksul näidatakse mainekas art-house kinos Cine Doré filme, mis valdavalt on Hispaania publikuni jõudnud vaid festivalidel. Loe lähemalt SIIT

KOLMAPÄEV, 13. detsember

  • Brüsseli «eurokvartali» südames ehk Schumani ringil toimub Jõulusimman. Tähistatakse eesistumise lähenevat lõppu ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva jätku. Ajakava leiad SIIT
  • Roomas Kell 21 toimub Euroopa teatri preemia üleandmise raames etendus «NO43 Kõnts». Lavastus sõidab Rooma etendust andma Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise kultuuriprogrammi ja EV100 pidustuste raames ja toetusel. Loe lähemalt SIIT.

NELJAPÄEV, 14. detsember

  • Helsingis algab kell 17 Eesti-Soome pühadekontsert «Jõulusild». Kontserdil esinevad Soome kammerorkestri keelpillikvartett Tero Latvala juhatusel ja Eesti muusikud Oliver Kuusik (tenor), Oksana Sinkova (flööt) ja Irina Zahharenkova (klaver). Loe lähemalt SIIT

REEDE, 15. detsember

  • Prantsusmaal algab Eestile pühendatud nädalavahetus ehk Week End Estonien, mille keskmes on Eesti kaasaegsete kunstide sündmus Nanterre'is, eesmärgiga tutvustada kohalikele ärksameelsetele kultuurihuvilistele Eesti eripärast kunsti. Loe ajakava SIIN.

LAUPÄEV, 16. detsember

  • Kuremaa lossis algab kell 18 jõulumuusika festival "Kirikupühad Maarjamaal". Festival jätkub pühapäeval 17. detsembril kell 18 Kõltsu mõisas. Festival pakub ajaloolise jõuluaja eetilisi väärtusi ning kauneid muusikaelamusi arhitektuuripärlites üle kogu Eesti. Loe lähemalt SIIT.
  • Saaremaal, Kuressaare linnateatris etendub kell 19 EV100 teatrisarja «Sajandi lugu» kuuluv lavastus «Kaarnakivi perenaine». Teatrisarjas osalevad 22 teatrit ja igal kuul sünnib lavastus, mis käsitleb viimase saja aasta ühte aastakümmet. Endla Teatri ja Kuressaare Linnateatri koostööna valminud «Kaarnakivi perenaine» käsitleb 1950.-1960.aastaid. Loe lähemalt SIIT. Teatrisari „Sajandi lugu“ on Eesti Etendusasutuste Liidu ja osalevate teatrite kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Aasta jooksul toovad 22 teatrit läbi lavastuste publiku ette Eesti riigi sajandi pikkuse eluloo, sari lõpeb 2018. aasta septembris Tartus Draamafestivalil kõigi lavastuste etendusmaratoniga.
  • Tallinnas, Metodisti kirikus kõlab kell 19 kontsert «Jõuluingli puudutus». Esineb Soome ainulaadse vokalisti ja popkandle mängija Ida Elina ning Credo-Allika Kammerkoor. kontsert on pühendatud Soome ja Eesti 100. sünnipäevale. Loe lähemalt SIIT.

NB! käimas on konkursid:

Teavitustegevuste taotlusvoor EV100 kingituste tegijatele

  • Kodanikuühiskonna Sihtkapital kuulutab välja Eesti Vabariigi 100. juubeli kingituste teavitustegevustele ning jäädvustamisele suunatud taotlusvooru. Uue taotlusvooruga julgustatakse kõiki, kes soovivad vabariigi 100. aastapäevaks kingitusi teha, mõtlema selle peale, kuidas sõnum nende toredate ettevõtmiste kohta rohkemate inimesteni jõuaks ning kuidas oma tegevusi ajalukku jäädvustada, et tulevikuski inimesed neist osa saaksid. Taotluste esitamise tähtaeg on 28. detsember. Loe lähemalt SIIT.

ERR.ee kirjutusvõistlus: 100 sõna Eestile

  • Eesti Rahvusringhääling kuulutas välja kirjutusvõistluse «100 sõna Eestile». Kirjutada võib oma suhtest Eestiga, oma arusaamast eestlusest, Eesti hetkeseisust ja tulevikuarengutest, mis iganes tundub kohane ja vajalik oma sünni- või kodumaale välja öelda. Parimad tööd avaldatakse rahvusringhäälingu arvamusrubriigis. Võistlusel osalemise tähtaeg on 21. jaanuar. Loe lähemalt SIIT.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles