President Kaljulaid peab oma aastalõpukõne Vabaduse väljakul

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilise kõne pidas president Kersti Kaljulaid.
Traditsioonilise kõne pidas president Kersti Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

​Kui tavaliselt on Eesti rahvas harjunud, et vabariigi presidendi aastalõpukõne ja uusaastatervitus jõuab nendeni läbi telekanali ja on eelnevalt salvestatud, siis president Kersti Kaljulaid peab seekord oma kõne otse vana-aastaõhtu rahvapeol Tallinnas Vabaduse väljakul.

Kuna algav aasta on Eesti jaoks juubeliaasta ja seetõttu toimub aasta viimasel päeval Vabaduse väljakul suur kontsertprogramm, on presidendi kantselei EV100 korraldustoimkonnaga kokku leppinud, et president Kersti Kaljulaid peab oma aastalõpukõne otse rahvale. Loomulikult saab kõnet järgida ka kodudes teleri vahendusel.

«Tundus paslik võtta juubeliaasta vastu koos paljude eestimaalastega,» selgitas presidendi otsust tema avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa märkis, et aasta viimasel õhtul toimub Vabaduse väljakul suur kontsertüritus armastatud Eesti artistidega, mida kannab üle ERR.

«Minu teada on see esimene kord, mil president peab oma aastalõpukõne otse, live’is,» avaldab Rohumaa

«Kontsert tipneb presidendi kõnega, millega president juhatab pidulikult sisse algava juubeliaasta,» märkis Rohumaa. «Minu teada on see esimene kord, mil president peab oma aastalõpukõne otse, live’is.»

Üritusel astub üles hulk artiste, kellest osa avalikustatakse alles vahetult enne kontserti. Rohumaa soostus mainima vaid mõne esineja nime. «Praegu saan kinnitada, et üles astuvad Ivo Linna, Anne Veski, Smilers ja palju noorema põlvkonna artiste.» Loomulikult toimub ka aastavahetuse ilutulestik.

Aastavahetusüritused on alati populaarsed, seda enam sellise suure kontserdina. Rohumaa usub siiski, et küllap kõik soovijad Vabaduse väljakule ja ümbruskonda ära mahuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles