EV100 ootab kõikide eestimaalaste portreefotosid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnipäevakutse projekt.
Sünnipäevakutse projekt. Foto: www.ev100.ee

Novembri lõpust alates saavad kõik eestimaalased saata oma rõõmsameelse portreefoto EV100 ühisesse sünnipäevakutsesse, millega kutsutakse kogu maailm meile juubeli puhul külla.

Tänaseks on fotosid kogunenud ligi pool tuhat. Projekti eesmärk on luua koos kõigi eestimaalastega üks pöörane ülipikk sünnipäevakutse. Osaleda saavad ka e-residendid.

«Meie käest on nõu küsitud, milline on kõige sobilikum foto sünnipäevakutsesse lisamiseks. Teretulnud on kõik vahvad portreefotod – selfid, vana lemmikfoto, õnnestunud klõps tähtsal või argisel sündmusel või stuudiofoto. Oluline on, et fotol oleks hea resolutsioon ja et see oleks portree formaadis. Ideaalne on, kui fotol naeratav inimene vaataks kaamerasse ja tegemist oleks portreefotoga,» selgitas projekti koordinaator, suhtekorraldusfirmas Alfa-Omega Communications töötav Gretel Heinmets.

Paljud inimesed on Heinmetsa sõnul kaasanud pildile Eesti rahvuselemente või tutvustanud oma hobi. Mitmetel fotodel on lapsevanemad koos lapsega, kuna viimastel ei pruugi olla omal autentimisvõimalust. «Mingeid karme nõudeid fotodele ei ole, kõrvele jäetakse vaid sündsusetud fotod,» ütles Heinmets. Ta lisas, et foto saatjatel on võimalus oma fotot ka vahetada, kuid iga isik saab saata vaid ühe foto.

Jõulude ajal saavad pered kokku. See on hea aeg selleks, et noorem põlvkond saaks aidata ka vanavanematel oma foto EV100 sünnipäevakutsesse saata. Nimelt eeldab pildi üleslaadimine autentimist, mis tagab selle, et kõik fotodel olevad inimesed on ehedad eestimaalased või e-residendid. Autentida saab ID kaardi, Smart-ID või Mobiil-ID kaudu. Foto üleslaadimisel tuleb valida maakonna nimi, mida soovitakse kutses esindada ehk kuhu külalisi kutsuda. Samuti võib rippmenüüst valida enda iseloomustamiseks mõne toreda eestikeelse sõna.

Kõikidest kogutud fotodest luuakse ülipikk online sünnipäevakutse. Video algab üleskutsega külastada Eestit ja siin toimuvaid juubelipidustusi, millele järgnevad maakonniti grupeerituna inimeste endi poolt üles laetud portreefotod. Fotode vahel on vaheslaidid, mis tutvustavad Eestit maailmale kui turismisihtkoha ja e-riiki.

Sünnipäevakutse hakkab kogu oma pikkuses maailma avalikkuse ees lahti rulluma 24. veebruaril 2018. aastal. Fotosid saab üles laadida portaalil www.EV100kutse.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles