Pärdi keskusest Ruhnu koolimajani ehk kingitused Eestile

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi Keskuse välisvaade.
Arvo Pärdi Keskuse välisvaade. Foto: Arvo Pärdi keskus

Kõike seda, mille poolest Eesti rikas ja tuntud on, jagame oma juubeliaastal ka välismaailmaga. Kui palju ja mida sel nädalal EV100 programmi raames piiri taga pakutakse ja mis samal ajal Maarjamaal toimub, sellest on siinkohal põgus ülevaade.

ESMASPÄEV, 18. detsember
  • Soome Rahvusarhiivis on avatud näitus «Pro Finlandia. Soome tee iseseisvuseni. Baltimaad, Poola ja Venemaa». Ekspositsioon annab  arhiivimaterjalide ja ajalooliste esemete kaudu ülevaate Soome iseseisvumisest teiste riikide vaatevinklist.
  • Tänavakunstnik Edward von Lõngus on jõudnud Pariisi. (R)estart Reality: digitänavakunst äratab ellu isikupärased ja ehteestlaslikud tegelaskujud umbes 100-aasta tagusest maailmast, kutsudes linnarahvast endaga tutvust sobitama. Loe lähemalt SIIT.
 
TEISIPÄEV, 19. detsember
  • Pariisis on eksponeeritud Eesti disaini suurnäitus «Loov kultuur». Ligi poolteist kuud kestva laiahaardelise projekti eesmärk on Eesti ja Eesti kultuuri eri tahkude tutvustamine, tehes seda eelkõige läbi disainiga seotud temaatika. Loe lähemalt SIIT.
  • Valgevene Vabariigi Rahvuslikus Ajaloomuuseumis Minskis avatakse näitus «„Vene vanausulised Eestis». Ekspositsiooni eesmärk on tutvustada ajalugu, religiooni ja ikoonikunsti. Sündmus on osa aastatepikkusest teadus- ja fotoprojektist, mille üheks peatulemuseks on raamat «Vene vanausulised ja nende pühakojad Eestis». Loe lähemalt SIIT.
 
KOLMAPÄEV, 20. detsember
  • Riidja põhikoolis saab vaadata rändnäitust «100 teraviljapeenart»Rändnäitus on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Loe lähemalt SIIT.
  • Berliini mainekas Aedes Architekturforumis saab vaadata Arvo Pärdi Keskuse arhitektide Fuensanta Nieto ja Enrique Sobejano koostatud näitus «TABULA  ̶ Arvo Pärt Centre». Ekspositsioon tutvustab Arvo Pärdi Keskuse uue hoone arhitektuuri ja selle ideelisi lähtepunkte. Loe lähemalt SIIT.
  • Ruhnu saarel tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva uue renoveeritud koolimaja avamisega. See on valla kingitus ja kuulub juubeliprogrammi sarja «EV100 igas külas». Loe lähemalt SIIT.

Konkursid:

Teavitustegevuste taotlusvoor EV100 kingituste tegijatele

  • Kodanikuühiskonna Sihtkapital kuulutab välja Eesti Vabariigi 100. juubeli kingituste teavitustegevustele ning jäädvustamisele suunatud taotlusvooru. Uue taotlusvooruga julgustatakse kõiki, kes soovivad vabariigi 100. aastapäevaks kingitusi teha, mõtlema selle peale, kuidas sõnum nende toredate ettevõtmiste kohta rohkemate inimesteni jõuaks ning kuidas oma tegevusi ajalukku jäädvustada, et tulevikuski inimesed neist osa saaksid. Taotluste esitamise tähtaeg on 28. detsember. Loe lähemalt SIIT.

ERR.ee kirjutusvõistlus: 100 sõna Eestile

  • Eesti Rahvusringhääling kuulutas välja kirjutusvõistluse «100 sõna Eestile». Kirjutada võib oma suhtest Eestiga, oma arusaamast eestlusest, Eesti hetkeseisust ja tulevikuarengutest, mis iganes tundub kohane ja vajalik oma sünni- või kodumaale välja öelda. Parimad tööd avaldatakse rahvusringhäälingu arvamusrubriigis. Võistlusel osalemise tähtaeg on 21. jaanuar. Loe lähemalt SIIT.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles