Fotod: EV100 sünnipäevakutsest on osa võtnud ligi tuhat eestimaalast (1)

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates novembrist saavad kõik eestimaalased üles laadida oma rõõmsameelse portreefoto EV100 sünnipäevakutsele, et kutsuda inimesi Eestisse külla ja tähistama Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva. Kokku on oma pildi üles laadinud ligi tuhatkond inimest, nende seas ka mitu tuntud eestlast.

Projekti eesmärk on luua koos kõigi eestimaalastega üks pöörane ülipikk sünnipäevakutse, kus saavad osaleda ka e-residendid.

Fotode kogumiseks on välja töötatud spetsiaalne portaal www.ev100kutse.ee, kuhu eestimaalased saavad üles laadida oma rõõmsameelsed fotod. Naeratavate fotodega üritatakse ühtlasi purustada müüt alati mornidest eestlastest. Hetkel on näha portaalil tiksumas juba saabunud fotosid.

Pildi üleslaadimine eeldab autentimist, mis tagab selle, et kõik fotodel olevad inimesed on ehedad eestimaalased või e-residendid. Autentida saab ID-kaardi, Smart-ID või Mobiil-ID kaudu. Foto üleslaadimisel tuleb valida maakonna nimi, mida soovitakse sünnipäevakutses esindada, ehk kuhu külalisi kutsuda. Samuti võib rippmenüüst valida enda iseloomustamiseks mõne toreda eestikeelse sõna.

Sünnipäevakutse hakkab kogu oma pikkuses maailma avalikkuse ees lahti rulluma 24. veebruaril 2018. aastal. Hiljem kingitakse video ERMile, et ka tulevased põlvkonnad saaks 100 aasta pärast uurida, millised meie välja nägime. Pilte on võimalik üles laadida jaanuari lõpuni.

Vaata galeriist väikest valikut juba laekunud portreedest!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles