Tsetsekärbse püünis Ugandas ja liinibuss Miamis: sini-must-valget märgati üle kogu maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sinine ja must ja valge on meie lipuvärvid. Palusime inimestel otsida ja leida sama värvikombinatsioon enda ümbert loodusest, linnamaastikust või mujalt, pildistada üles ja saata Postimehele.

Sini-must-valgeid fotosid on Postimehe lugejad saatnud üle maailma. Kogusime kõik fotod ja Eestile sünnipäevaks saadetud õnnitlused kokku ja lisasime kaardile. 

Loomulikult saadeti kõige rohkem pilte meile Eestist. Lisaks loodusfotodele leidus ka loomingulisemaid lähenemisi. 

Ka Euroopast tuli väga erinevaid fotosid. Näiteks märkas Meelis Tamme Rhodose viinamarja põllul tuule käes uhkelt lehvivat Eesti lippu. Sini-must-valge tundsid mitmed eestlased ära ka Alpi mäestikus. 

Tundub, et ka Aasias on palju eestlasi, sest pilte tuli sealt piirkonnast üpris palju. Aasias leiti sini-must-valge üles kohaliku pere pesunöörilt, aga ka suitsupaki kaanelt. 

Kuna kliima maakera kuklapoolel on märksa soojem, olid sealsete lugejate fotod teistmoodi. Kuid ka ilma lume ja metsata on eestlane võimeline looduses oma riigilipu värve märkama.

Ka Ameerikast tuli palju pilte: läänekaldal nautis päikest sini-must-valge lind, idakaldal sõitis ringi meie trikolooriga kaunistatud buss.

Palju pilte tuli Postimehele Tenerifelt, kuid sini-must-valget märgati ka Ugandas, Mauritiusel ja Egiptuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles