Avanes viimane «Igal lapsel oma pill» taotlusvoor

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise «Igal lapsel oma pill» eesmärk on riigi tähtpäevaks soetada lastele ja noortele muusikaõppeks vajalikke instrumente.
Ettevõtmise «Igal lapsel oma pill» eesmärk on riigi tähtpäevaks soetada lastele ja noortele muusikaõppeks vajalikke instrumente. Foto: ev100.ee

Et Eesti tuntus ka tulevikus kauni muusikana maailma kanduks, kutsus EV100 kolm aastat tagasi ellu algatuse «Igal lapsel oma pill». Nüüd avanes taotlusvoor neljandat ning ühtlasi viimast korda.

Kuna äsja alanud taotlusvoor on viimane omalaadne ja langeb kokku juubeliaastaga, on «Igal lapsel oma pill» projektijuhi Allan Tamme sõnul oodata väga suurt taotlejate arvu.

«Taotlusvoorude, kõigi toetajate ja uute pillide abil on juba suuri tegusid tehtud,» rõõmustas Tamme. Ta tõi näiteks Mulgimaa Noorteorkestri, kes Hooandjalt hoogugi saades annab 3. veebruaril oma esimese kontserdi Karksi Valla kultuurikeskuses. 

EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa viitas neljandat taotlusvooru avades juubeliaasta muusikaprogrammile ning kinnitas 2015. aastal startinud algatuse tähtsust.

«Eestis luuakse tipptasemel muusikat – seega on oluline tagada, et meie muusika võidukäik nii kodu- kui ka välismaal võiks jätkuda sama uhkelt,» rõhutas Rohumaa. 

EV100 ühiskingituse «Igal lapsel oma pill» eestvedajad on Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Puhkpillimuusika Ühing, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Sümfooniaorkestrite Liit ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.   

IGAL LAPSEL OMA PILL

  • ​Dirigent Tõnu Kaljuste mõttest sündinud algatus. «Pill on sümbol – laps mõistab pilli õppides, et tööta ei saa midagi. Hea kõlaga pill on põhjus muusikat armastama õppida.»

  • Riik toetab projekti 1,15 miljoni euroga, mis on jagatud nelja aasta peale;

  • Praeguseks on enam kui 1700 uut muusikainstrumenti jõudnud üle Eesti kokku 325 õppeasutusse;

  • Pillitaotluse võib teha iga asutus, kus lapsed ja noored muusikaga tegeleda saavad – lasteaedadest muusikakoolideni;

  • Toetada saad sinagi: Hooandja veebilehel või helistades tasulisel toetusnumbril 900 5505. 

  • Pressimaterjali leiad siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles