​​Erametsaliit teeb Eesti juubeli puhul metsalindudel kingitusi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased omavalmistatud pesakastidega. 
Fotol Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased omavalmistatud pesakastidega. Foto: Allikas: erametsaliit

Eesti Erametsaliidu algatatud «Eesti 100 x 100 pesakasti erametsa» on toonud metsatukkadesse toonud juba esimesed pesakastid. Kuid ruumi on veel. Ning veel pole sinulgi hilja kampa lüüa

Esimesena paigaldati Pärnu Veteranide parki Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilaste kätetööna valminud 26 lindude pesakasti. Õpilasi juhendanud MTÜ Ühinenud Metsaomanikud juhatuse esimehe Kadri-Aija Viik sõnul oli pesakastide paigaldamine elevust täis. Lumine ilmgi soosinud metsasõpru.

Äsja said ka Läänemaa metsadesse pesakastid paika: Haapsalu põhikooli õpilased valmistasid kokku 50 pesakasti.

Sobivate kohtade leidmisel ja pesakastide ülespanemisel aitavad õpilasi erametsaliidu liikmesorganisatsioonide esindajad. Kõik pesakastid on valminud kooli tehnoloogiaõpetuse tundides ning otsast lõpuni noorte endi tehtud.

Pesakastide meisterdamine jätkub aga endiselt veel mitmes Eesti koolis. Kokku osaleb Erametsaliidu üleskutsel projektis 70 õppeasutust üle riigi.

Erametsaliidu juhatuse esimees ja Läänemaa metsaühistu tegevjuht Mikk Link kiidab õpetajatel ja õpilastel siirast huvi.

„«Nad on väga entusiastlikud. Haapsalu põhikoolis said pesakastid valmis palju kiiremini, kui esialgu plaanisime,»” viitas Link.

Metsalindudele on plaanis kinkida kokku 10 000 pesakasti, mis juubeliaasta jooksul saavad ka Eesti metsadesse üles pandud.

Kõigil soovijatel on võimalus projektis kaasa lüüa – selleks tuleks ühendust võtta erametsaliiduga. Lisaks koolidele saavad projektiga liituda ka asutused, ettevõtted, organisatsioonid, pered ja sõpruskonnad.

Täpsema info osalemise kohta leiab erametsaliidu kodulehelt.

  • Eesti Erametsaliit on erametsaomanikke esindav organisatsioon, mille liikmeteks on 21 metsaühistut.
  • Liikmed aitavad piirkondades ettevõtmist koordineerida.
  • Projekti kaasatud mitmed saetööstuse ja metsamajandamise ettevõtted.

Projekt «Eesti 100 x 100 pesakasti erametsa» on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning selle elluviimist toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles