Riigi juubeli puhul toimub Tartus ainulaadne kontorimaraton

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Kontorimaraton / FB

Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäeval toimub Tartus tarkvaraarendusettevõtte Playtechi kontoris esmakordselt korraldatav kontorimaraton erakordse tõusumeetrite ning trepiastemete arvuga.

Kontorimaratoni ellukutsuja ja peakorraldaja Valdo Kanemägi sõnul jooksevad osalejad maratoni klassikalise pikkuse (ehk 42,2 km) jagu täis saja ringiga.

«Distantsi kohta saavad kõik osalejad läbida kokku 500 korrust nii tõusu kui ka laskumist, mis on kõrguste vahes samaväärne peaaegu kuus korda Suure Munamäe otsa ja sealt alla jooksmisega. Trepiastmeid koguneb arvuliselt 21 000, mis tähendab, et igale joostavale astmele võiks panna ühe Eesti looduses elutseva putukaliigi,» kirjeldas Kanemägi.

Inspiratsiooni said korraldajad Playtechi Tartu kontoris asuvast siseterviserajast ning inimvõimete piiride kompimisest, kas tegelikult on ka võimalik nii trepiastmete rohke maraton läbida.

«Kindlasti ei ole tegemist tavapärase maastikul või linnateedel läbitava maratoniga nii korralduslikus kui ka osalejatele ettevalmistuse ning kohapealse kogemuse mõttes,» täpsustas Kanemägi.

Mees kavatseb ka ise juubelidistantsi läbi teha ning on kindel, et sündmus toob kohale palju huvilisi.

Praeguseks on maratonile registreerunud juba 21 osalejat. Teiste seas on luuletaja ning rahvasportlane Margus Konnula ehk Contra.

«Loodan, et rahvustunne hõljub jooksu kohal valitud kuupäeva vääriliselt,» selgitas Konnula oma indu.

Kontorimaratonile on registreerunud ka Eesti üks kogenumaid maratoonareid Rein Pärn, kes plaanib üritusel joosta oma elu 400. maratoni.

«Olen tänavu läbinud üheksa maratoni ja minevikus olen läbinud kolm maratoni, millede tõusude summa on ca 2000m,» rääkis Pärn oma ettevalmistusest. 

Maratonile pääseb osalema 35 kiiremat registreerujat. Registreeruda saab e-posti kaudu kuni kohti jätkub. Osalustasu – 25 eurot – annetatakse SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile. Lähemalt loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles