Brasiilia kuulsaim maamärk särab 24. veebruaril Eesti lipuvärvides

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia kuulsaimat maamärki on ka varem erinevate riikide auks valgustatud. Viimati tähistati detsembri alguses Soome iseseisvuse sajandi täitumist.
Brasiilia kuulsaimat maamärki on ka varem erinevate riikide auks valgustatud. Viimati tähistati detsembri alguses Soome iseseisvuse sajandi täitumist. Foto: Eastpress/AOP

Üks maailma kuulsamaid maamärke ja populaarsemaid turismiatraktsioone, Lunastaja Kristuse kuju Rio de Janeiros saab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval Eesti trikoloori värvides valgusrüü

Ettepaneku Eesti Vabariigi sajandi täitumist nii suurejooneliselt tähistada tegi Eesti suursaadik Brasiilias Mart Tarmak.

«Rio de Janeiro linnavalitsus vastas just kirjalikult minu saadetud taotlusele ja nüüd on mul rõõm teada anda, et Eesti sajandal sünnipäeval 24. veebruaril on Kristuse kuju kella 19-st kuni 20-ni meie rahvusvärvides,» kinnitas suursaadik.

Samal moel tähistati Rio de Janeiros ka hiljuti (6. detsembril 2017) Soome iseseisvuse sajandat sünnipäeva.

Rio de Janeiros asuv Lunastaja Kristuse kuju on Wikipedia andmeil Brasiilia ja kogu maailma suurim Art Deco stiilis skulptuur. Kuju on 39,6 meetrit kõrge ja kaalub 635 tonni. Merepinnast on Jeesuse kuju umbes 700 meetri kõrgusel. Lunastaja Kristuse kuju on ülemaailmselt üks kristluse sümboleid, sellest on kujunenud üks Brasiilia kultuurilisi ikoone ja seda on nimetatud seitsme uue maailmaime hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles