77 Eesti sünnipäevakingitust saab lisahoogu

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

Enam kui 70 Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks tehtavat kingitust saavad lisahoogu teavitustegevusteks ning algatuste jäädvustamiseks. Ühtekokku jagatakse toetuseks laiali 217 616 eurot.

EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe tunnistas, et Eesti juubelile pühendatud kingitused suudavad ikka veel üllatada.

«Huvi teavitustoetuse vastu oli väga suur ja selleks, et võimalikult mitmed ning erinevad kingitused juubeliperioodil Eesti inimesteni jõuaksid, siis suurendasime toetussummat esialgse 150 000 euro asemel 217 616 euroni,» viitas Soe.

Eesti juubeli puhul saab juba tuntud Viljandi pärimusmuusika festival tavalisest võimsam, aga pildile pääsevad ka uued algatused nagu näiteks tänavakunstifestival Rural Urban Art Rakveres ning näitus «Minu kodukoha 100 kunstiteost Eestile», mis avatakse juba 12. veebruaril Kullo galeriis.

MIS? KES? KUS?

  • EV100 ja KÜSK on ühiste taotlusvoorudega andnud hoogu algatustele, mis on mõeldud meie ühise Eestimaa suure juubeli tähistamiseks.
  • 2017. aasta detsembri lõpus avatud taotlusvoorule laekus kokku 178 kingitust. Taotluste põhjal valiti toetuse saajatena välja 77 kingitust. Toetatud projektidega saab tutvuda KÜSKi kodulehel.
  • KÜSK ehk Kodanikuühiskonna Sihtkapital on siseministeeriumi haldusala organisatsioon, mille eesmärk on toetada vabaühenduste arengut ja tugevdada kodanikuühiskonda. Erinevate konkursside ja taotlusvoorudega on arendatud sadade vabaühenduste võimekust ning toetatud tuhandeid kodanikualgatuslikke ettevõtmisi üle Eesti, sealhulgas EV100 kingitusi.
  • Möödunud aasta detsembrikuus oli kõigil kingituste tegijatel võimalik taotleda toetust nende kingituste teavitus- ja jäädvustamistegevusteks. Enne taotlemist pidi tegevus, mille teavitamiseks või jäädvustamiseks tuge küsiti, olema lisatud kas EV100 kingituste lehele või EV100 sündmuste kalendrisse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles