Soomes tähistatakse Eesti kirjanduse nädalat

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

​Esmaspäeval Soomes alanud viies Eesti kirjanduse nädal on pühendatud Eesti riigi 100. aastapäevale. Eesti-Soome kultuurisuhteid edendava Tuglase Seltsi eestvõttel toimuvad 12.-16. veebruarini kirjandusõhtud 13 linnas üle Soome – Tamperes, Turus, Kotkas, Kuopios, Lahtis ja mujalgi. Kohtumised kirjanikega toimuvad nii raamatukogudes kui ka koolides. 

Kirjandusnädalal vesteldakse eesti kirjandusest, kultuurist ja ühiskonnast laiemalt, kuulatakse luulet ja lastelugusid ning räägitakse eesti kirjanduse tõlkimisest. Sel aastal esinevad Soomes lugejate soovil Maimu Berg, Kristiina Ehin, Mika Keränen, Valdur Mikita ja tõlkija Jouko Vanhanen.

Iga päev kantakse üks kohtumine üle ka Tuglase Seltsi kodulehel.

Kirjandusnädala üks eesmärke on viia eesti kirjandus ja kirjanikud Soome lugejale lähemale ning mis peamine, Helsingist kaugemale.

Sündmuse puhul ilmus ka ajakiri Helmi (e.k. pärl), milles on avaldatud kirjandusnädalal osalevate autorite seni soome keeles ilmumata loomingut. Ajakirjas saab lugeda ka kirjanike ja estofiilide lugemissoovitused ning Piret Saluri ülevaate eesti kirjanduse soomendamisest.

Soome viies kirjandusnädal sünnib Tuglase Seltsi eestvõttel ning koostöös Eesti Kirjanduse Teabekeskuse, Eesti Kirjanike Liidu, Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Majaoja-fondi, Soome Eesti-ühingute liidu ja Eesti Instituudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles