Eesti sünnipäeva auks ehitakse sümbolkujud sinimustvalgete sallide ja mütsidega

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu sümbolkuju "Suudlevad tudengid".
Tartu sümbolkuju "Suudlevad tudengid". Foto: pixabay.com

Neljapäeval, 22. veebruaril saavad üle Eesti enam kui 20 tuntud skulptuuri vabariigi 100. sünnipäeva auks kaela sinimustavelged sallid. Mõnele saab sama tooni mütski pähe pandud. Trikoloori toonides sallid sõlmitakse kaela ka kunagiste riigivanemate fotoskultpuuridele. Ettevõtmise eesmärk on viia peomeeleolu kõikjale üle maa.

EV100 suursündmuse juhi Margus Kasterpalu sõnul võib sinimustvalgeid salle-mütse võib märgata tuntud skulptuuridel üle Eesti juba 22. veebruari varahommikul.

Salli või mütsi saavad: Suudlevad tudengid (Tartu), Friedrich Reinhold Kreutzwald (Võru), Jakob Hurt (Tartu ja Põlva), Karl August Hermann (Põltsamaa), Kalaga poiss (Haapsalu), Hääletaja (Paide), Kalevipoeg (Tartu), Rootsi lõvi (Narva), Tarvas (Rakvere), Hämarik (Tallinn), Nipernaadi (Valga), Kristjan Jaak Peterson (Tartu), Linda (Tallinn), Lydia Koidula (Pärnu), Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas (Rakvere), Johan Laidoner (Viljandi), Au tööle (Kohtla-Järve), Inimene ja kosmos (Sillamäe), Rapla linna pea (Rapla) ja kindral Tõnisson (Jõhvi).

Kasterpalu sõnul saab igaüks soovi korral ka kõigile teistele oma kodukandi skulptuuridele rahvusvärvides salle või mütse kududa.

„Praegu on selleks veel parajasti aega. Küll tuleks ettevõtmine varem kohaliku omavalitsusega kooskõlastada,“ rõhutas Kasterpalu.

Austusavaldusena külastavad 22. veebruaril ka Vabariigi Valitsuse liikmed 14 kunagise riigivanema sünnikohti ja asetavad nende fotoskulptuuride ümber sinimustvalged sallid.

„See on žest nendele omaaegsetele riigimeestele, kes on Eesti Vabariigi 1918. aastast tänasesse toonud,“ ütles EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho. Austamistseremooniale on oodatud kõik piirkonna elanikud ja kohalike omavalitsuste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles