23. ja 24. veebruaril muutub liikluskorraldus Vabaduse väljaku ümbruses

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune vabariigi aastapäeva paraad Vabaduse väljakul.
Mullune vabariigi aastapäeva paraad Vabaduse väljakul. Foto: Liis Treimann

Eesti Vabariigi 100. aastapäev toob endaga kaasa liikluskorralduse muudatused Tallinna kesklinnas.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva paraad peetakse Tallinnas 24. veebruaril kell 11, paraadi peaproov on Vabaduse väljakul 23. veebruaril kell 21.30. Peatumise ja parkimise ning jalakäijate liikumise piirangud Vabaduse väljakul ning sellega piirnevatel aladel algavad 23. veebruaril kella 15-st ja kestavad 24. veebruari keskööni. Kõigil liiklejail palutakse hoolikalt järgida liikluskorraldusvahendite nõudeid.

Paraadi proovi ajal 23. veebruaril kella 19–23.30 suletakse tavaliiklusele Narva maantee alates Laikmaa tänavast; Pärnu maantee alates Viru ringist kuni Liivalaia tänavani ja Endla tänav alates Suur-Ameerika tänava ristmikust kuni Pärnu maanteeni.

Paraadi proovimarsi ajal, orienteeruvalt kella 22.15–23.00 ei liigu ühistransport Kaarli puiesteel ja Pärnu maanteel Liivalaia tänavast kuni Viru ringini.

Vabaduse väljaku jalakäijate ala on suletud liikumiseks 23. veebruarist kella 12-st kuni 24. veebruari kella 18-ni. Liiklusele suletud alal on keelatud ka robotliikurite kasutamine, v.a. kaitseväe robotliikurid.

Seoses piduliku lipuheiskamisega suletakse tavaliiklus Toompea piirkonnas 24. veebruaril kella 6.45-st kuni tseremoonia lõpuni. Tseremooniale tulijatel palutakse saabuda aegsasti ning parkida sõiduk Toompeast kaugemale.

Seoses paraadiga 24. veebruaril suletakse kella seitsmest hommikul kuni kella 13.15-ni Narva maantee alates Laikmaa tänavast; Pärnu maantee Viru ringist kuni Liivalaia tänavani ja Endla tänav alates Suur-Ameerika tänava ristmikust kuni Pärnu maanteeni. Kaarli puiestee jääb suletuks kuni kaitseväetehnika näituse lõpuni kell 15.

Kuna paraadi proovile, lipu pidulikule heiskamisele, paraadile ning kaitseväetehnika näitusele on oodata palju rahvast, siis vastavalt liiklusoludele võib tekkida vajadus täiendavateks liikluse suunamisteks või sulgemisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles