Leedu Vabariik 100: trikoloorivalgustus ja hümnihelid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljakul säravad Leedu rahvusvärvid – Leedu Vabariik sai 100.
Vabaduse väljakul säravad Leedu rahvusvärvid – Leedu Vabariik sai 100. Foto: Aron Urb / EV100

Palju õnne, Leedu Vabariik. Esimene kolmest Balti riigist on nüüd 100. Seetõttu säravad Tallinnas, Vabaduse väljakul Leedu rahvusvärvides tuled ning kõlas päikesetõusul Leedu saatkonna juures riigi hümn

Hümni laulsid koos Tallinna Ülikooli meeskooriga ka Eesti vabariigi valitsuse liikmed ning Eesti elavad leedulased. Ühendkoori dirigeeris Indrek Vijard.

„Baltimaid on liitnud ühine ajalugu ja alanud aastal seob meid veelgi 100. aastapäevade tähistamine,“ lausus EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

Otseülekande Leedu Vabariigi suursaatkonna juurest tegi ETV hommikusaade Terevisoon. Salvestus lauluaktusest jõudis täna hommikul juba ka Leedu Televisiooni eetrisse.

Eestis tähistatakse naaberriikide 100. juubeleid lipupäevadega ning 16. veebruaril heiskavad riigi- ja kohalike omavalitsuste asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Leedu auks Eesti riigilipu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles