EV100 sünnipäevanädal: Narvas antakse üle riiklikud teenetemärgid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva promenaad.
Narva promenaad. Foto: Foto: Ilusad Eesti paigad / deftoettan

Kolmapäeval, 21. veebruaril jõuavad Eesti Vabariigi sünnipäevanädala pidustused Narva, kus Eesti Vabariigi president annab Tartu Ülikooli Narva kolledžis üle riiklikud teenetemärgid. Esitletakse ka Eesti juubelile pühendatud hõbe- ja kuldmünti

Narva on Eesti suuruselt kolmas linn ning väärib oma suursündmust, sest mitte ilmaasjata ei alga Eesti iseseisvusmanifest pühendusega "kõigile Eestimaa rahvastele".  

MIS TOIMUB?

Kell 12 algab Tartu Ülikooli Narva kolledžis Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi tänuüritus, kus antakse üle riiklikud teenetemärgid 166 laureaadile. Sündmusel kõlab noortekonkursi "Kirjuta Eestile!" võitjate kõne, mida esitavad neli Tallinna 32. Keskkooli õpilast.

Kell 13.30 esitletakse Narva kolledžis EV100 hõbe- ja kuldmünti. Mündiesitlusel viibivad müntide autorid Tiiu PirskoMati VeermetsMargus Kadarik ja Toomas Niklus.

Kell 15 algab Narva Raekoja platsil avalik vabaõhuaktus, kus kõnelevad Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja Narva linnapea Tarmo Tammiste.

Samuti toimub kell 16.30 Narva Astri keskuses kontsert linnarahvale.

Kell 18.00 algab Geneva Kontserdimajas kontsert ja Narva linnapea vastuvõtt.

Tähtsündmustest on tulekul videoülekanded, mida saab hiljem ka järelvaadata!

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul tähistatakse vabariigi aastapäeva esmakordselt sünnipäevanädalaga, mis jutustab riigi iseseisvumise lugu. 19.-25. veebruarini toimuvad aastapäevanädala suursündmused Tallinnas, Haapsalus, Narvas, Viljandis, Pärnus, Paides ja Tartus. Ülevaate programmist leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles