Eesti Vabariik sai juubeli puhul hõbedast postmargi (2)

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüdsest on Eesti Vabariigi pühendusega hõbemark. Riigi juubelile pühendatud margiesitlus toimus Viljandi Gümnaasiumis ning margil on kujutatud Eesti Vabariigi suurt vappi. Postmarki antakse välja 30 000 tükki. Ühe margi nominaalväärtus on 10 eurot.

„Eesti Vabariigi 100 aasta jooksul on Eestis välja antud 840 margiväljaannet, kuid Eesti juubelile pühendatud hõbedast mark on siiani erilisim,“ sõnas Riigikantselei EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho.

Ainulaadsel puhtast hõbedast kirjamargil on kujutatud Eesti Vabariigi suur vapp, margi kujunduse autor on kunstnik Indrek Ilves.

„Hõbemark on Omniva kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks,“ ütles Omniva juhatuse esimees Joona Saluveer. „Samuti kingime Omniva poolt hõbemargi kõikidele 24.veebruaril 2018 Eesti Vabariigis sündivatele lastele.“

EV100 hõbemargi tiraaž on 30 000. Margi nominaalhind on 10 eurot, mõõdud 28 x 38 mm ning kaal 1,2 grammi. Hõbemargid on pakendatud läbipaistvatesse plastikust kaitsekapslitesse.

Neljapäeval esitletud mark on 22. veebruaril piiratud koguses müügil kõikides postkontorites ning  Omniva e-poes. Teine partii plaanitud tiraažist valmib ja jõuab müüki märtsis.

Galeriid esitlusest vaata SIIT.

Eesti Vabariik tähistab 2018. aastal sajandat sünnipäeva. 19.-25. veebruarini toimuv EV100 sünnipäevanädal viib pidustused üle Eesti, programmiga saab tutvuda SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles