Galerii: Gustav Ernesaksa kuju sai sinimustvalge mütsi

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Meestelaulu Selts ja Eesti Rahvusringhääling panid Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul täna Tallinna lauluväljakul asuvale Gustav Ernesaksa kujule pähe sinimustvalge mütsi. Homme saab sinimustvalge salli ja mütsi enam kui 20 sümbolkuju üle Eesti.

«Laulutaat Gustav Ernesaks oli eestlane, kes hoidis Eesti rahva eneseusku ka kõige raskematel aegadel,» ütles Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimees Hirvo Surva. «Tema töö ja elu on üks põhjuseid, miks me praegu saame üldse rääkida vabast ja saja-aastaseks saavast Eesti riigist.»

Homme varahommikul saab salli või mütsi enam kui 20 tuntud skulptuuri üle Eesti: Suudlevad tudengid (Tartu), Friedrich Reinhold Kreutzwald (Võru), Jakob Hurt (Tartu ja Põlva), Karl August Hermann (Põltsamaa), Kalaga poiss (Haapsalu), Hääletaja (Paide), Kalevipoeg (Tartu), Rootsi lõvi (Narva), Tarvas (Rakvere), Hämarik (Tallinn), Nipernaadi (Valga), Kristjan Jaak Peterson (Tartu), Linda (Tallinn), Lydia Koidula (Pärnu), Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas (Rakvere), Johan Laidoner (Viljandi), Au tööle (Kohtla-Järve), Inimene ja kosmos (Sillamäe), Rapla linna pea (Rapla) ja kindral Tõnisson (Jõhvi).

Samuti saavad homme sinimustvalge salli 14 kunagise riigivanema fotoskulptuuri nende sünnipaikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles