Galerii ja video: pidulik lipuheiskamine Pika Hermani torni (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

24. veebruari varahommikul toimus Toompeale Kuberneri aias Eesti Vabariigi 100. aastapäeva lipuheiskamise tseremoonia. Lipp tõusis hümni saatel lipumasti kell 7.33.

Tseremoonial kõnelesid Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Tallinna Reaalkooli abiturient Mathias Kübar. Õnnistussõnad ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma. Eesti Vabariigi iseseisvusmanifesti luges ette Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli neljanda kursuse üliõpilane, Voldemar Panso preemia laureaat Priit Põldma.

Lipuheiskamise tseremooniale olid kutsutud Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, president Toomas Hendrik Ilves, president Arnold Rüütel, Riigikogu ja valitsuse liikmed, põhiseaduslike institutsioonide, diplomaatilise korpuse esindajad ning Eesti Lipu Selts.

Kuberneri aeda oli üles rivistatud Kaitseliidu, naiskodukaitse, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide, akadeemiliste organisatsioonide, seltside, ühingute ja koolide liputoimkonnad.

Eesti Meestelaulu Seltsi meeskooride ning Politsei- ja Piirivalveorkestri esituses kõlasid Enn Võrgu «Eesti Lipp» Martin Lipu sõnadele, Viktor Konstantin Oxfordi «Jää vabaks, Eesti meri», Juhan Aaviku «Hoia, Jumal, Eestit» Aleksander Leopold Raudkepi sõnadele ja Raimond Kulli «Kodumaa».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles