Yana Toom halvustas president Kaljulaidi kõnet (33)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Parlamendi liige Jana Toom kritiseeris president Kersti Kaljulaidi kõnet ning soovitas inimestel poliitikasse sekkuda.

- Mida teie jaoks tähendab tänane pidu?

Saja eest sai iseseisvaks palju riike, kuid mitte kõik ei jäänud püsima ja mitte kõik sel aastal ei pidutse. Põhimõtteliselt põhjus pidutsemiseks on mõjuv.

- Mis teile täna presidendi kõnest meelde jäi?

Ma räägiksin presidendi kõnest kas hästi või üldse mitte. Kiita ei saa.

- Me tegime oma lugejate seas küsitluse, mis seostub neil Eestiga ja vastuseks oli mets, raba ja laulupidu. Aga mis tuleb teile esimesena meelde?

On üks nali: see ongi meie kodumaa, pojake. Mets, raba ja laulupidu, see kõik.

- Mille poole me peaksime lähiaastatel püüdlema?

Mul on praegu raske ennast seostada tavaliste inimestega. Meil, poliitikutel, tuleks olla ausam, loobuda lollakatest stereotüüpidest ja mitte pidada selliseid kõnesid, nagu me täna kuulsime. Aga tavalised inimesed peaksid toetama neid, kellesse usuvad.

- Mis teile presidendi kõnes ei meeldinud, kas te täpsustaksite?

See oli Isamaaliidu esimehe kõne aastast 1995.

- Lõpetame positiivselt, mida te sooviksite Eestile?

Mida soovida? Tervist, õnne, arukaid juhte ja nii kummaline kui see ka pole, siis poliitilist aktiivsust, sest kui meie ei tegele poliitikaga, siis poliitika tegeleb meiega.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles