Eesti on 100, juubeliaasta läheb edasi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suurim lumelipp valmis Hiiumaal kingitusena Eestile. Tegijaid ühtekokku 106 inimest ja üks koer.
Eesti suurim lumelipp valmis Hiiumaal kingitusena Eestile. Tegijaid ühtekokku 106 inimest ja üks koer. Foto: Foto: Argo Nurs ja Verner Pukk. Allikas: Hiiumaa Mudeliklubi

Eesti Vabariik on nüüd ametlikult 100-aastane, kuid juubeliperiood kestab veel ning igal nädalal ootavad avamist veel kümned kingitused, mida me kõik ühiselt Eestile mõeldes kogeda võime. Eesti  juubeliprogrammist rääkimata.

ESMASPÄEV, 26. veebruar

26.veebruarist kuni 2. märtsini toimub Tallinnas Vivendi koolituskeskuses algklassidele mõeldud linnalaager, mille teema on “Eesti 100”. Laste igapäevasteks meisterdused ja tegevusteemad on inspireeritud Eesti temaatikast, et tähistada Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.  

Kuni 11. märtsini kestab Soomes Espoo Kultuurikeskuses Lohi-saalis Eesti teatrit tutvustav festival. Naaberrahvani jõuab etendusi nii Tallinnast kui ka Viljandist.

TEISIPÄEV, 27. veebruar

27.02-28.02 toimub Kanuti Gildi Saalis must komöödia “Peks Mõisatallis”. MTÜ Must Kast lavastus on humoristlik sissevaade eestlaseks olemisse, milles vahelduvad laulud ja kannatamine. 

KOLMAPÄEV, 28. veebruar

NELJAPÄEV, 1. märts

REEDE, 2. märts

  • Rapla Keskraamatukogus avatakse Kalmer Kaera näitus ''Ajas liikuv aeg'', kus autor eksponeerib isevalmistatud ja maalitud kellasid. Näitus kuulub EV100 projekti "Kunst raamatukokku".
  • Täna ja homme etendub Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning räägib kirglikult vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest.

LAUPÄEV, 3. märts

  • Kell 14 toimub Rootsis Göteborgis Eesti Vabariik 100 aktus. Esinevad Ott Lepland ja Göteborgi Eesti Teater, tantsuks mängib Marie Vaadre juhtimisel folgi- ja rahvamuusika bänd “Högt i Tak”.
  • Kell 17 algab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamine Floridas. Peol vaadatakse Eesti presidendi kontsert-aktust, kõne peab Eesti Vabariigi New Yorgi Peakonsulaadi esindaja. Erikülalisena esineb muusik, kirjanik ja meelelahutaja Mihkel Raud, kes esitleb ka oma värsket raamatut "Eestlase Käsiraamat".
  • Kell 18 toimub Eesti vanima puhkpilliorkestri Torma puhkpilliorkestri kontsert, mis on pühendatud orkestri 170. sünnipäevale ja Eesti juubelile. 
  • Kell 19 algab Rapla Sadolin Spordihoones Eesti Vabariik 100 Rapla valla tänuõhtu. Esitamisele tulebspetsiaalselt loodud lavastu, esinevad Swingers, Birgit Sarrap ja Jüri Pootsmann

3.-4. märtsil toimuvad Viljandis 34. Eesti omavalitsuste talimängud, millega jätkatakse Eesti linnade talimängude ja Eesti valdade talimängude traditsiooni ning tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

3.-4. märtsil toimuvad Tallinnas Kristiine Spordihallis EV100 Eesti individuaalsed meistrivõistlused lauatennises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles