Läti saksofonist Deniss Pashkevichi kutsub kuulama kava «Vanem kui öö»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzmuusik Deniss Pashkevich.
Jazzmuusik Deniss Pashkevich. Foto: Deniss Pashkevichi fotokogu

29. märtsil kell 20 astub TAFF Clubi laval üles temperamentne Läti saksofonist Deniss Pashkevich. «Musitseerin Eestis rõõmuga. Ajast kui õppisin Villu Veski saksofoniklassis pean eestlasi ja Eestit omaks,» ütles Pashkevich. «Mängime sageli eestlastega koos – muusika ju ühendab.»

Virtuoosne pillikäsitleja Pashkevich on väga hea helilooja ning aranžeerija. Ta avardab piire erinevate muusikastiilide vahel. Aktiivse muusikukarjääri kõrval on Pashkevich Riias käima tõmmanud omanimelise jazziklubi.

Iga kunstiteos või projekt on erinev, oma hinge ja iseloomuga ning Pashkevich ütleb tema ja TAFF Clubi sarnasuste otsijale, et iga teoks saanud mõtte taga on suure pildiga unistajast tegija. «Raivo Tafenau on minu silmis Eesti ja Baltikumi jazziajaloo nurgakivi ja olen rõõmus, et saan tema klubis mängida,» ütles Pashkevich.

29. märtsil kell 20 algaval jazziõhtul mängib Pashkevich kavas «Vanem kui öö» oma loomingut. See modernne ja rütmiline muusika põhineb jazziklassikale ja on ammutanud inspiratsiooni ajaloost, eeskätt toob Pashkevich välja John Coltraine'i kvarteti. Jõuline muusika vaheldub aga lüürilise ja romantiliste meloodiatega.

Kontsert Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja keldrisaalis sobib nii Eesti kui ka Läti Vabariigi juubeliaasta tähistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles