Hollandis avati Eestile pühendatud tammik

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Maarja Lank

Amsterdami lähistel rajatud EV100 tammik on Hollandis elavate eestlaste kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Pidulik puudeistutamine toimus 24. märtsil. 

Riigikantselei algatatud „Eesti 100 tamme“ programmi raames istutatakse maikuu alguses igasse Eesti maakonda tammepark.

„Meie soov oli leida Hollandis üks paik, mis meenutaks kõigile kohalikele eestlastele Eestit,“ ütles Eesti Maja Hollandis juhatuse liige Margit Tera. „Nüüd on meil selleks EV100 tammik, kus saame nii meie kui ka meie järel tulevad põlvkonnad tähistada olulisis Eesti tähtpäevi,“ lisas Tera.

Tammepuud istutati veel arengujärgus olevasse parki "Park 21", mis asub Amsterdami Schipholi lennujaamast ligikaudu kümne kilomeetri kaugusel.

EV100 tammik on Eesti Maja Hollandis ja kohalike eestlaste kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul
EV100 tammik on Eesti Maja Hollandis ja kohalike eestlaste kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul Foto: Foto: Maarja Lank

„On tõeliselt liigutav, kuidas välismaal tegutsevad Eesti kogukonnad istutavad kodust kaugele Eestile püha puu. Nüüd jääb oodata vaid maikuud, millal saab ''Eesti 100 tamme'' parke hakata istutama ka Eestis,“ sõnas Riigikantselei kingituse „Eesti 100 tamme“ projektijuht Mari Valgepea.

"Koolilapsed hakkasid oma korjatud tõrudest puid kasvatama küll juba 2013. aastal, kuid tammeistiku jõuab maikuiseks istutamiseks veel igaüks hankida,“ lisas Valgepea.

Oma tammepuud või tammikut on oodatud istutama Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul kõik koolid, eraisikud, pered, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal. Tammede istutamine üle Eesti toimub maikuu kahel esimesel nädalal. Enamik tammikuid avatakse 1. juunil 2018.

Tammepargi või -puu istutamisest palume teavitada aadressil: tammed@riigikantselei.ee
Täpsem saab tammeparkide kohta lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles