Kihelkonnavärvide raamat annab hoogu juubeliaasta talgukevadele

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Loodusvärvid – blogi ketramisest ja värvimisest

Trükisoe raamat «Eesti kihelkonna värvid. Koduvärvid Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks» tutvustab meie kihelkondade värve ning annab ideid, kuidas 5. mail toimuval talgupäeval neid värve oma kodukanti tuua. Rahva Raamatu kirjastatud teos valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja Teeme Ära talgupäeva puhul.

Raamat «Eesti kihelkondade värvid. Koduvärvid Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks» sisaldab iga kihelkonna ühe seeliku värve ning praktilisi ideid nende kasutamiseks tänavusel Eesti 100. sünnipäevale pühendatud talgupäeval. 

«Juubeliaastal toob talgupäev kihelkonnavärvid üle Eesti,» ütles Riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. «Oleme harjunud oma kodukandi värve rahvariietel nägema, kuid Eesti 100. sünnipäeva puhul võiks värvilise pidurüü saada kõik suuremad-väiksemad esemed kodukandis ja sisekujunduses,» lisas Kasterpalu. 

«Kaante vahel on Eesti eri paigust pärit seelikute värvid ja mustrid,» ütles raamatu autor, ERMi kuraator Reet Piiri. Autori sõnul iseloomustab igat kihelkonda sellele omane värvigamma, mis on inspireeritud kohalikust taimestikust, aga ka rahva värvimeelest. 

Rahva Raamatu kirjastuse juht Rain Siemeri sõnul on raamat nii populaarne, et juba on tellitud lisatiraaž. «Väga harva tuleb turule teos, mis on üheaegselt nii huvitav, praktiline kui ka kergesti järgitav,» lisas Siemer. 

Raamat on müügile Rahva Raamatu, Bauhofi, Prisma, Selveri ja Apollo kauplustes üle Eesti.

Alates 15. märtsist on võimalik registreeruda 5. mail toimuvale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale. Tänavune talgukevad on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Talguid saab kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles