EV100 juubelimatka sarjas on juba üle saja erineva rännutee

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ev100.ee

Laupäeval, 7. aprillil saab ametlikult alguse EV100 juubelimatkade sari, mis kutsub kõiki huvilisi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul rändama Eestimaa erinevatesse paikadesse. Registreerimine matkagruppidesse on juba avatud, hetkel on valikus juba enam kui sada juubelimatka.

„EV100 juubelimatkad pakuvad igal kuul vähemalt kahete erinevat liiki matku ning valik on lai: alates süsta- ja jetimatkadest Eesti saartele kuni seeneretkeni Kõrvemaal. Matkade eesmärk on avastada meie loodust," rääkis Eesti Matkaliidu president Ingrid Kuligina.

EV100 juubelimatkade sari kuulutatakse avatuks 7. aprillil kell 12 Tallinna Lauluväljakul toimuval Matkamessil.

Alates aprillist toimuvad kogu juubeliaasta vältel erinevad matkad vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Augustis kutsub kõiki reisiselle oma matkaradadele Riigimetsa Majandamise Keskus.

EV100 juubelimatkade sarja korraldavad Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus.

Rohkem infot EV100 juubelimatkade kohta ja matkala registreerida saab SIIT.  

EV100 juubelimatkasarja AVAPÄEVA sündmused:

  • 7. aprillil kell 11 algab Tallinna Lauluväljakul Matkamess 2018. Tänavune mess  pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning üritusel saab avalöögi EV100 juubelimatkade sari, mis viib huvilised Eesti erinevatesse paikadesse matkama. 
  • Kell 12 ja kell 13 toimuvad demomatkad FAT ratastega. Avasõiduks on ehitatud spetsiaalne seiklusrada, mille läbimiseks esitavad armastatud meelelahutajad, sportlased ja matkajad väljakutse teineteisele ning huvilistele külastajate seast. EV100 juubelimatkade sarja avab Eesti tuntuim rändur ja EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli.
  • Kell 11 saab lauluväljakult Oru värava juurest alguse Peeter Pihlaku jalgsiretk Kadriorgu.
  • Kell 14 algab lauluväljaku Merevärava juurest jalgsimatk, mida juhib ajaloolane Jaak Juske, kes tutvustab Maarjamäge ja selle ümbrust
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles