Uma Pido matkasari jõuab Hargla kihelkonda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uma Pido matkad on osutunud väga populaarseteks ning eelmisel, Kanepi kihelkonnas toimunud matkal osales 260 inimest.
Uma Pido matkad on osutunud väga populaarseteks ning eelmisel, Kanepi kihelkonnas toimunud matkal osales 260 inimest. Foto: Elin-Saskia Silm

Tänavu 2. juunil toimuva laulupeo Uma Pido matkasari „Määne om seo maa? Kaemi' perrä!“ on viinud juba sadu matkalisi Räpina, Urvaste, Karula, Põlva, Karula, Kanepi kihelkonda ning Võromaa-Setomaa piirialale. Sarja järgmine matk toimub 14. aprillil Hargla kihelkonnas Koiva-Mustjõe maastikukaitsealal.

Matk algab Parmu Ökoküla talgukeskuse juurest kell 11. Rada on 7,5 km pikk ning matka orienteeruv lõpp on kell 14.

Selleks, et jõuda talgukeskusesse, toimi järgnevalt: võta sihiks Hargla, edasi Tsirgumäe (Taheva sanatoorium) ja sealt liigu Koivalinna (Gaujena) peale.

Kahe suure jõe, Mustjõe ja Koiva, vahel otsime märke viiendast aastaajast – suurveest. Matkame üle Mustjõe Tellingumäe vaatetorni, kus teeme pooletunnise pausi ja pakume kuuma teejooki, soovijad saavad võidu torni vallutada või jalga puhata.

Mustjõe 100-aastasel sillal saavad uudishimulikud uudistada, mismoodi tehakse hüdrometeoroloogilisi vaatlusi.

Pärast pausi suundume läbi põlislaane Taheva mõisaparki endise mõisa hoonete juurde, kus viskame pilgu peale muinsuskaitse alusele jääkeldrile ja veetornile ning kogu sanatooriumi hoonekompleksile. Lisaks kuulame lugusid seal aset leidnud sündmustest ning 2016. aasta juulitormi jälgi uurides püüame mõista looduse vägevust.

Jalutuskäik kulgeb mööda metsateid ja matkaradu ning arvestades muutlikke kevadilmasid, vali vastav riietus ning jalanõud!

Matka lõpus pakume taas kuuma jooki ning lisatasu eest on võimalik osta maitsvaid küpsetisi ja Ööbiku ürditalu tervendavaid teesegusid.

Seiklushimulistele pakume ilmaolude sobivuse korral võimalust viiendat aastaaega kogeda  kanuudega mööda põlde-niite liueldes.

Kanuusõiduelamuse eest tuleb oma kukrut kergitada 10 euro võrra inimese kohta, pere ühes kanuus (3 inimest) kokku 20 eurot. Tasumine toimub vaid sularahas. Kanuusõit toimub ainult etteregistreerimisega vahemikus 9.04-13.04., matkakorraldaja Merike Saar, e-post: merike_s@yahoo.com

Tasub teada, et matkaline, kes on läbinud viis matka, saab V Uma Pido 2. juunil 2018 toimuvale peole Võro Kubijal vaba pääsme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles